“Το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν Κασιδιάρη...”

Δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο Κασιδιάρης, στην δίκη-πρόκληση κατά της καθηγήτριας πανεπιστημίου και σήμερα υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με την «Ανοιχτή Πόλη» Μαίρης Μαυρή Βαβαγιάννη, ενώ έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 15.

Ο υπόδικος για την υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής σήμερα Κασιδιάρης είχε το θράσος να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία εναντίον της καθηγήτριας ύστερα από την αθώωση-σκάνδαλο που του χάρισε λόγω αμφιβολιών το δικαστήριο που είχε εκδικάσει την υπόθεση της επίθεσης του τάγματος εφόδου μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου στου Ζωγράφου πριν 7 χρόνια με ρόπαλα και μαχαίρια. Ακολουθεί ένα μέρος της επιστολής που είχε στείλει μετά την σκανδαλώδη αθώωση του Κασιδιάρη, η πανεπιστημιακός:

«Είσαι 60 χρονών. Υπηρετείς μια ζωή το πανεπιστήμιο. Ο άντρας σου μπαινοβγαίνει για χημειοθεραπείες. Βλέπεις 5 φουσκωτούς να χτυπάνε έναν φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο.

Συγκρατείς την πινακίδα του αυτοκινήτου. Ψάχνεις να βρεις τι έγινε. Φοιτητές που βρίσκονται εκεί γύρω δηλώνουν “δεν είδα, δεν ξέρω, μη με ανακατεύετε”. Αναφέρεις το περιστατικό στη σύγκλητο, και καταθέτεις στην αστυνομία την πινακίδα μαζί με το θύμα της επίθεσης.

Μετά από μέρες ο αστυνομικός σε ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν “Κασιδιάρη” που είναι μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας. Σου προτείνει να μην ανακατευτείς. (Θα αποδειχτεί ότι έχει δίκιο). Ξέρεις ότι θα περάσεις μια ψυχοφθόρα διαδικασία, ξέρεις ότι μπλέκεσαι σε μια υπόθεση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή σου, αλλά αποφασίζεις να κάνεις το σωστό, ανεξαρτήτως κόστους…

Ο εισαγγελέας κι ο δικαστής αφήνουν τον δικηγόρο να σε προσβάλλει και να σου μιλάει σαν να είσαι εγκληματίας. Αντιμετωπίζουν τελείως αδιάφορα τη μαρτυρία σου. Μια δημοσιογράφος με καρφάκια, δηλώνει ότι πολύ εύκολα θα μπορούσες να βρεις τον αριθμό του αυτοκινήτου από το Ιndymedia. Δεν ήξερες καν την ύπαρξη του Indymedia.

Κρίνεσαι αναξιόπιστη μάρτυρας, αντίθετα με τους φίλους του κατηγορούμενου που δηλώνουν ότι τον είδαν το πρωί με το αυτοκίνητο, που κρίνονται πιο αξιόπιστοι παρόλο που δεν προσκομίστηκε καμία απόδειξη ότι όντως το αυτοκίνητο ήταν αλλού. Η δίκη τελείωσε. Αθώος.

Τώρα είσαι εσύ κατηγορούμενη για ψευδομαρτυρία. Στα 67 σου χρόνια. Ο γολγοθάς συνεχίζεται και πλέον η δικαστική απόφαση βαραίνει εναντίον σου. Το πρώτο θέμα δημοσιεύει το όνομά σου και η φωτογραφία σου κυκλοφορεί σε νεοναζιστικά site με αηδιαστικά σχόλια από κάτω. Αυτό κέρδισες από την καλή σου πράξη λοιπόν. Τώρα έμαθες το μάθημά σου. “Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι”.

• Με καταθέσεις μαρτύρων ολοκληρώθηκε και η 4η μέρα της δίκης του τάγματος εφόδου του Παλαιού Φαλήρου για την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στον μαθητή Φ.Δ στις 28 Γενάρη του 2013, ανάμεσα τους και της διευθύντριας του σχολείου. Στο εκτενές ρεπορτάζ του ο Γιάννης Κοντός αναφέρθηκε στην κατάθεση της διευθύντριας:

‘Υπήρχε πλήρης ατιμωρησία των δραστών τέτοιων επιθέσεων. Παίρνουμε ένα μαχαίρι και καθαρίζουμε, δηλαδή;», αναρωτήθηκε. Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης για τα πολιτικά της φρονήματα αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ, όταν η εισαγγελέας παρατήρησε ότι ο Φ.Δ. είναι Ελληνας, την αποστόμωσε λέγοντας «κι ο Φύσσας Έλληνας ήταν. Για μένα αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα». Η αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων στο σχολείο δεν ήταν ασύνηθες φαινόμενο. «7:30 το πρωί έσβηνα τα συνθήματα με πινέλο» δήλωσε.’ Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Μαϊου.

• Άρχισε την Δευτέρα 5 Μάη η δίκη του χρυσαυγίτη Β. Στεφανάκη για την ανθρωποκτονία της 23χρονης φίλης του Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. Κατηγορούμενη είναι επίσης η αδελφή του θύματος γιατί προσπάθησε να καλύψει τον δράστη με τον οποίο είχε επίσης σχέση – και εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον Θάνο Πλεύρη…

Ο Στεφανάκης το 2012 μαζί με ένα συνεργό και ένα πιτ μπουλ είχαν επιτεθεί και τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο Γ. Τσιμπουκάκη σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Παρά το ότι ο Στεφανάκης αναγνωρίστηκε από το θύμα στις φωτογραφίες που του έδειξαν στο τμήμα, ο δράστης ποτέ δεν συνελήφθη, ούτε δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του.