Να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι

ΕΡΤ - Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ κι όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 11/5, στην πύλη του Ραδιομεγάρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 μηνών αγώνα.

“Είμαστε εδώ 11 μήνες μετά το “μαύρο” που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση. Αγωνιζόμαστε ακόμα και θα αγωνιζόμαστε μέχρι να ανοίξουμε την ΕΡΤ” μας είπε η Ειρήνη Φωτέλλη, εργαζόμενη στην ΕΡΤ και υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές. “Σήμερα είχαμε το μνημόσυνο των συναδέλφων που φύγανε από τη ζωή κατά τη διάρκεια του αγώνα και δώσαμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά, μέχρι να μπούμε μέσα στο Ραδιομέγαρο”.

Λουλούδια

Οι συγκεντρωθέντες τίμησαν με προσκλητήριο νεκρών, τραγουδώντας το «πέσατε θύματα αδέρφια εσείς», αλλά και λίγα λουλούδια στις κλειδαμπαρωμένες πόρτες τους συναδέλφους που δεν είναι πια μαζί μας. Αξίζει να τους μνημονεύσουμε κι από τις σελίδες της Εργατικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για τους: Αχιλλέα Παναγούλη, Τάσο Αβράτογλου, Έφη Μεταλλινού, Δημήτρη Ανδρεάδη, Χρήστο Βασίλαρο, Νίκο Ρόκα, Γιάννα Γιαννούλα, Νίκο Μανιατογιάννη, Τάκη Λασπόπουλο. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από δυνάμεις της αριστεράς που στηρίζουν τον αγώνα της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων κι ο Τάσος Αναστασιάδης εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Είναι ένας αγώνας που μετράει θύματα, είναι μια κυβέρνηση που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα. Να φύγουν. Ο αγώνας της ΕΡΤ πρέπει να συνεχίσει μέχρι τη νίκη”, μας είπε.

Την ίδια μέρα, σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ “υποδέχονταν” Βενιζέλο και Καψή, όπως τους άξιζε.

Στη Θεσσαλονίκη, έξω από το συνεδριακό κέντρο στη ΔΕΘ, εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 μαζί με σχολικούς φύλακες, διαθέσιμους εκπαιδευτικούς, φοιτητές κλπ, χαλάσανε τη φιέστα του Βενιζέλου, την οποία και πραγματοποίησε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, που δεν δίστασαν να προπηλακίσουν τους διαδηλωτές.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Καψή, τον έκρυψαν ακόμα και από τα δελτία τύπου της εκδήλωσης που οργανώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά. Ήταν τέτοιος ο φόβος για τις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου, που άλλαξαν τον τόπο της εκδήλωσης κι επιστράτευσαν δεκάδες αστυνομικούς. Παρ'όλα αυτά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το ξενοδοχείο όπου επελέγη για να "κρυφτεί” η εκδήλωση. Mε θράσος ο πρώην υπουργός, βγήκε στη συγκέντρωση, όπου και τα “άκουσε” από τους εργαζόμενους.

Ραδιομαραθώνιο ενάντια στο “μαύρο” θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ στις 14/5, για την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου. Ενισχύστε τον ηρωικό αυτό αγώνα καταθέτοντας χρήματα στο λογαριασμό GR3901101800000018048007100 (Εθνική).


Καθαρίστριες

Με καθιστική διαμαρτυρία – κατασκήνωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζουν από τις 7/5, οι ηρωικές καθαρίστριες του υπ.Οικ, που παλεύουν από τον Οκτώβρη ενάντια στις απολύσεις.

“Συνεχίζεται ο αγώνας. Καθημερινά εδώ μέχρι που θα πάμε πίσω στις δουλειές μας” μας λέει η Κατερίνα Καποδίστρια, καθαρίστρια. “Δεν πρόκειται να φύγουμε. Κρατάμε τη διαμαρτυρία αυτή σε 24ωρη βάση με βάρδιες. Μέχρι την τελική νίκη. Ζητάμε από όλο τον κόσμο να έρθει να συμπαρασταθεί. Περνάει πολύς κόσμος, κάθεται, υπογράφει, συμπαραστέκεται. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ. Στις 18/5, λήγουν οι διαθεσιμότητες αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Δεν πρόκειται να φύγουμε από το δρόμο αν δεν δικαιωθούμε”.

Συμπαράσταση

Την ημέρα, διαδηλώσεις από διάφορους χώρους καταλήγουν εκεί για συμπαράσταση. Το ίδιο και συνδικαλιστές, ακτιβιστές, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές της αριστεράς κι εκατοντάδες εργαζόμενοι κι εργαζόμενες του κέντρου της Αθήνας. Το βράδυ αναλαμβάνουν οι μουσικοί, πραγματοποιώντας μικρές συναυλίες στο πεζοδρόμιο της Καραγιώργη Σερβίας.

“Στον αγώνα αυτό είμαστε μαζί με τους πολίτες, μαζί με χιλιάδες ακόμη απολυμένους και απολυμένες και αγωνιζόμαστε καθημερινά ενάντια στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας που καταστρέφουν τη ζωή μας και μας οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση” λένε οι ίδιες οι καθαρίστριες και καλούν “όλους τους απολυμένους, τους άνεργους, όσους και όσες αντιστέκονται στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, τη νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας” και να δώσουν το παρών στην κρίσιμη αυτή φάση του αγώνα.

“Ο αγώνας των καθαριστριών ενάντια στις απολύσεις είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης” δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό τους. “Για να μην διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, για να μην οδηγηθούν κι άλλοι στις μακριές ουρές της ανεργίας. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει όλοι να δώσουμε τη στήριξή μας. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και να ανοίξουμε το δρόμο για εργατικές κατακτήσεις. Ο αγώνας των καθαριστριών μας εμπνέει γιατί δείχνει το μέλλον”.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τον αγώνα των καθαριστριών από το ολοκαίνουργιο site: agwnkatharistries595.wordpress.com.