Αντιφασιστικό κίνημα
“Με χτύπησαν με σιδερογροθιά στο κεφάλι”

Συνταρακτική ήταν η καταγγελία του 22χρονου Πακιστανού μετανάστη και πατέρα μιας κόρης, Σαφράζ Αχμέτ, στη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ την Τετάρτη 27 Αυγούστου.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Τέσσερις σχεδόν βδομάδες μετά την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στις 2 Αυγούστου από νεοναζί στα Πατήσια και ύστερα από τρεις βδομάδες νοσηλεία στον Ευαγγελισμό με σπασμένο σαγόνι και κακώσεις στο κεφάλι και στο σώμα από σιδερογροθιές, ο Σαφράζ μπόρεσε να μιλήσει και να περιγράψει πως έγινε η επίθεση. 
\r\n
\r\n

Ομάδα νεοναζί

\r\n
\r\n
Όπως κατήγγειλε ένα άγνωστό άτομο τον πλησίασε μέσα στο τρόλει και του έπιασε κουβέντα, ρωτώντας που εργάζεται, για την Χρυσή Αυγή και αν τον έχει χτυπήσει, για τον Σαχζάτ Λουκμάν. Λίγο αργότερα, όπως καταγγέλλει ο Σαφράζ, κατέβηκε από το τρόλεϊ και ο άγνωστος τον ακολούθησε, ειδοποιώντας από το τηλέφωνο και άλλους νεοναζί. Όλοι μαζί τον τράβηξαν μέσα στο σχολείο της Γκράβας: «Από τα σπασμένα κάγκελα με τράβηξαν για να μπω μέσα και, όταν αντιστάθηκα, με χτύπησαν στα κάγκελα. Με χτύπησαν με σιδερογροθιά στο κεφάλι, μετά άρχισαν να χτυπούν και οι άλλοι με κλοτσιές και μπουνιές» είπε ο Σαφράζ, ξεσπώντας με αγανάκτηση.
\r\n
\"Αν δεν ήταν μετανάστης, θα είχαν βρει ποιος το έκανε από τις κάμερες που υπήρχαν ακριβώς απέναντι από το σχολείο\" είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά την αδιάφορη στάση της αστυνομίας.
\r\n