Πολιτική
Ανοιχτή επικοινωνία ΝΔ - Χρυσή Αυγή

“Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12.00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει νά ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μού ‘πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις στρατιωτικές Σχολές. Τού ‘πα είμαστε ενήμεροι!”.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Το παραπάνω μήνυμα είναι ένα από αυτά που έστελνε ο υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή Ζούμπος στον νεοναζί βουλευτή της Χ.Α Κασιδιάρη στη διάρκεια του 2013. Ο Ζούμπος ήταν ο σύνδεσμος του Κασιδιάρη με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκο. Σε ένα άλλο μήνυμα αναφέρεται: «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο» αναφορικά με τραμπουκισμούς του τελευταίου μέσα στην Βουλή.
\r\n
 
\r\n
Η αποκάλυψη του Δ. Ψαρρά στην ΕφΣυν έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το βίντεο της συνομιλίας του με τον Μπαλτάκο που ο ίδιος ο Κασιδιάρης είχε βγάλει στην δημοσιότητα, δεν ήταν εξαίρεση, αλλά κομμάτι μιας καθημερινής πρακτικής. Ο Κασιδιάρης είχε την δική του θέση στον διευρυμένο «πρωινό καφέ» του πρωθυπουργικού γραφείου. 
\r\n
 
\r\n
Αλλά και ο ίδιος ο Μπαλτάκος μιλώντας στο Μέγκα, παραδέχτηκε ότι «συνομιλούσε καθημερινά με τον συνεργάτη του χρυσαυγίτη βουλευτή επειδή ήταν κοντά τα γραφεία τους». Μιλώντας στον 9,84 είπε ότι τα έκανε αυτά με σκοπό να επιστρέψουν στην ΝΔ οι ψηφοφόροι της Χ.Α και πρόσθεσε ότι «αν δεν επιτευχθεί η μεταστροφή της πολιτικής της ΝΔ και σε δεξιές θέσεις, τότε ένα κόμμα θα χρειαστεί για να πληρωθεί το κενό». Εμμέσως πλην σαφώς ο Μπαλτάκος λέει ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα έχει «αριστερές θέσεις» (!) και επαναφέρει την πρόταση για ένα κόμμα που θα περιλαμβάνει τους «σοβαρούς» νεοναζί. 
\r\n

Αντάλλαγμα

\r\n
Όλα αυτά είναι η επιβεβαίωση ότι το «αντισυστημικό» προφίλ της Χ.Α δεν είναι τίποτε άλλο από φερετζές κάτω από τον οποίο οι βουλευτές της παίρνουν και υλοποιούν την γραμμή του Σαμαρά και μάλιστα με μηνύματα. Με αντάλλαγμα, βέβαια, την κάλυψη που τους παρείχε η κυβέρνηση Σαμαρά για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση. 
\r\n
 
\r\n
Κατά δεύτερο, αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έστρωσε δίπλα σε αστυνομικούς, δικαστές, μιντιάρχες και επιχειρηματίες το δρόμο στους νεοναζί – και εξακολουθεί να τον στρώνει. Ο ίδιος ο Μπαλτάκος μπορεί να «αποπέμφθηκε», αλλά οι “μπαλτάκοι” ζουν και βασιλεύουν στον πυρήνα αυτής της κυβέρνησης. Με αυτήν την έννοια είναι εύλογο το σχόλιο της Εφ.Συν στις 19 Σεπτεμβρίου, για την στάση των κομμάτων απέναντι σε αυτές τις αποκαλύψεις: 
\r\n
 
\r\n
«Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα όφειλαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο ύστερα από μια τέτοια αποκάλυψη, η αντίδραση όλων, όμως, ήταν χλιαρή έως υποτονική. Στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν άλλες προτεραιότητες, όπως τον… ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ Αριστεράς και θρησκείας μετά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Εάν αυτά είναι τα πολιτικά κριτήρια σ\' ένα κόμμα που επιδιώκει να καταλάβει την εξουσία, εάν δηλαδή δεν θεωρεί ότι οι αποκαλύψεις για σχεδόν ταύτιση της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή είναι μεγαλύτερης σημασίας από την επίσκεψη στον Πάπα, τότε κάτι πρέπει να αναθεωρηθεί στην πολιτική του…»
\r\n
\r\n
 
\r\n
\r\n
• Ένοχοι βρέθηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. 
\r\n
Οι νεοναζί συμμετείχαν στην φασιστική επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στις 30/06/2008. Ο Σιατούνης καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη και ο Στράτος σε 13 χρόνια και έξι μήνες, και οι δύο σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για επτά χρόνια. Ο Σιατούνης ήταν υποψήφιος με την Χ.Α και μέλος της κεντρικής της επιτροπής.
\r\n