Αντιφασιστικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ: 11-12 Οκτώβρη πανελλαδικά στο Ρουφ

Στιγμιότυπο από την περσινή Αντιφασιστική Συνάντηση στο Ρουφ

Το πρόγραμμα του Διήμερου

\r\n

Σάββατο 11/10, 3μμ-5μμ

\r\n

Πώς παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.

\r\n
\r\n
Ομιλητές:  Θανάσης Καμπαγιάννης ,δικηγόρος  πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Κωστοπούλου, καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, Μαυραγάνη Γεωργία, σκηνοθέτης, Λίτον Χαν, Ένωση μεταναστών Εργατών Γης Ν.Μανωλάδας, Ουρανία Μπίρμπα, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας, Ψαρά Μαρία, δημοσιογράφος, Τόνια Λαχανιώτη, ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, Σουγκράν Μπίμπι, μητέρα του Σαχζάτ Λουκμάν
\r\n
 
\r\n
Σάββατο 11/10, 5.30μμ-8μμ
\r\n
 
\r\n
Κλιμακώνουμε τη πάλη ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής
\r\n
 
\r\n
Ομιλητές: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Προκόπης Παπαστράτης, πανεπιστημιακός-ιστορικός, Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός, Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαράς, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Mista Rude, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα, Νίκη Αργύρη, ΚΕΕΡΦΑ
\r\n
 
\r\n
Σάββατο 11/10, 8.30μμ
\r\n
 
\r\n
Βραδιά με μουσική και εθνικές κουζίνες
\r\n
 
\r\n
Κυριακή 12/10 11πμ-4μμ
\r\n
 
\r\n
Διεθνής αντιφασιστική συνάντηση
\r\n
 
\r\n
Ομιλητές: Γουέιμαν Μπένετ, Ενωθείτε Ενάντια στο Φασισμό Βρετανίας, Ντενί Γκοντάρ, κίνηση CONEX της Γαλλίας, Stop στον ρατσισμό και τον εθνικισμό Τουρκίας, Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό Καταλωνίας, Κριστίν Μπέργκεν, Πόλη Ελεύθερη από ρατσισμό-Δανία , Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, Tiny Jackal, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Τζένη Φρύδα, Κύπρος
\r\n
\r\n

Αντιφασίστες και αντιφασίστριες από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, το Βόλο, την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Κρήτη και από πολλές άλλες πόλεις, ταξιδεύουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, για να συμμετέχουν στην Πανελλαδική και Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτώβρη στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ στου Ρουφ. 
\r\n
\r\n
 
\r\n
«Έχουν γίνει συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ και στις τρεις πόλεις της Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, όπου συζητήσαμε πως συνεχίζουμε το αντιφασιστικό κίνημα και τη συμμετοχή αντιπροσωπειών στο μεγάλο ραντεβού στην Αθήνα», μας είπε η Ζανέττα. «Συνεχίζουμε με εξορμήσεις στις πλατείες και στους εργατικούς χώρους, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή». 
\r\n
 
\r\n
“Το Σάββατο 11/10 στις 7πμ, στο σταθμό των ΚΤΕΛ απέναντι από το Σιδηροδρομικό σταθμό, είναι το ραντεβού της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης για την Πανελλαδική και Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση”, μας δήλωσε η Φύλλια. “Μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση στην επέτειο ενός χρόνου από την δολοφονία του Π. Φύσσα συζητάμε και οργανώνουμε τη συνέχεια του αντιφασιστικού κινήματος”.  
\r\n
 
\r\n
«Η αντιπροσωπεία του Ρεθύμνου δίνει ραντεβού την Παρασκευή 10/10 στις 6 το απόγευμα στο ΚΤΕΛ Ρεθύμνου για να συμμετάσχει μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου στην προσυγκέντρωση στο λιμάνι   για την Πανελλαδική και Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση της Αθήνας», μας είπε η Μαριλήδα. «Έχουν ήδη περάσει ψηφίσματα συμμετοχής από όλες τις σχολές του πανεπιστημίου και αυτή την εβδομάδα περιμένουμε να βγουν ψηφίσματα από τα συνδικάτα. Επίσης οργανώνουμε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για να μπορέσουν να συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι στην αποστολή». Στις 8μμ στο λιμάνι της Σούδας δίνει ραντεβού και η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων.
\r\n
 
\r\n
«Αντιφασιστική εξόρμηση-πικετοφορία στην πλατεία Κυψέλης, στην πλατεία Αμερικής και στα μαγαζιά των μεταναστών, έγινε το περασμένο Σάββατο», μας είπε ο Γιάννης. «Μετά από καταγγελία που έγινε στην ΚΕΕΡΦΑ ότι συγγενής του φασίστα Παπαβασιλείου που συμμετείχε στην επίθεση στα γραφεία της Τανζανικής Κοινότητας, γυρνούσε στα μαγαζιά των μεταναστών και τους ζητούσε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ενοχλήθηκαν από το φασίστα, βγήκαμε μαζί με τον πρόεδρο της Σενεγαλέζικης Κοινότητας Σεκ Χαντίμ να ενημερώσουμε τους μετανάστες να μην υπογράψουν κανένα χαρτί και να έρθουν στο Αντιφασιστικό Διήμερο της ΚΕΕΡΦΑ. Μέσα σε λίγη ώρα 13 δήλωσαν συμμετοχή».
\r\n
 
\r\n
Εξόρμηση της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου έγινε το Σάββατο το βράδυ στο φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, όπου μοιράστηκαν εκατοντάδες τετρασέλιδα για τις 11 και 12 Οκτώβρη και αρκετοί δήλωσαν συμμετοχή”.
\r\n