Αντιφασιστικό κίνημα
Στο αρχείο η επίθεση στο “Συνεργείο”

Στο αρχείο αγνώστων δραστών μπήκε η υπόθεση της επίθεσης από νεοναζί στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη η οποία έγινε στις 10 Ιούλη 2013. Παρά το γεγονός πως είχε μπει στο αρχείο από τον φετινό Αύγουστο, μαθεύτηκε μόλις στα μέσα του Δεκέμβρη ενώ η συγκεκριμένη επίθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

\r\n
\r\n
“Πρόκειται για ένα καραμπινάτο ξέπλυμα των νεοναζί”, αναφέρει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος μέσα από την ιστοσελίδα της jailgoldendawn.com. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση πως ήταν μια οργανωμένη επίθεση από τη μεριά των φασιστών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γιάννης Λαγός και ο Νίκος Μίχος.
\r\n
 
\r\n
Μέσα από το τηλέφωνο του ίδιου του Λαγού αλλά και συνομιλίες στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης στα νότια προάστια είναι ξεκάθαρο πως έδρασαν οργανωμένα. Μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής διέκριναν το Γιάννη Λαγό ανάμεσα στους δράστες και πέντε μήνες μετά την επίθεση ταυτοποιήθηκε ότι το νοικιασμένο από τη Βουλή αυτόκινητο που βρέθηκε στην επίθεση, είχε δοθεί στον Λαγό.
\r\n
Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία, οι αρμόδιες για το περιστατικό αρχές αποφάσισαν να το στείλουν στο αρχείο. Είναι άλλη μια τρανή απόδειξη των σχέσεων Χρυσής Αυγής- αστυνομίας αλλά και της προσπάθειας να πέσουν οι νεοναζί στα μαλακά. Η δίκη αργεί να ξεκινήσει, πλησιάζοντας στο 18μηνο κράτησης των προφυλακισμένων βουλευτών όπου σταματάει η προφυλάκισή τους, όχι τυχαία.
\r\n
 
\r\n
Παράλληλα στήνεται ένας ολόκληρος μηχανισμός ξεπλύματος διαφόρων επιθέσεων για να ελαφρύνει η δικογραφία. 
\r\n
Το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να γνωστοποιήσει αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης και μέσα από τη μαζική δράση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές να διεκδικήσει να ξεκινήσει η δίκη άμεσα, μην αφήνοντας χρόνο στους διάφορους «μηχανισμούς ξεπλύματος». Μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά χρειάζεται να δώσουμε και τη χαριστική βολή στους νεοναζί. 
\r\n
 
\r\n