Εργατικό κίνημα
Εκλογές για το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (θα διεξαχθεί 27 με 30 Απρίλη) έγιναν στο Δήμο Βριλησσίων την Πέμπτη 19 Μάρτη. 
 
Το ψηφοδέλτιο που στήριζε η «Σκουπιδιάρα», Αγωνιστική Πρωτοβουλία, κατέβηκε για πρώτη φορά και πήρε 24 ψήφους. Συνολικά, ψήφισαν 148 εργαζόμενοι, με τρία λευκά ψηφοδέλτια. Το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» πήρε 73 και εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο, ενώ η παράταξη του ΠΑΜΕ, ΔΑΣ πήρε 48 ψήφους και εξέλεξε επίσης έναν αντιπρόσωπο. 
 
Ο Κώστας Φοινινής, υποψήφιος με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: «Οι εργαζόμενοι στους Δήμους με τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε χρόνων πλήρωσαν γερό τίμημα με τις διώξεις εργαζόμενων, με τις μειώσεις μισθών και όλα τα συνεπακόλουθα που διαταράσσουν την εργασιακή ισορροπία, όπως τα εξοντωτικά ωράρια, η γραφειοκρατία, η εργασιακή ανασφάλεια, τα μεγαλύτερα και περισσότερα βάρη λόγω των διώξεων και των αποχωρήσεων πολλών συναδέλφων. Στους Δήμους είχαμε χιλιάδες απολύσεις και διάλυση των δομών με καταργήσεις και συγχωνεύσεις. Η κάθοδος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στις εκλογές είχε το νόημα να απαιτήσουμε να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Δήμου. Με τις κινητοποιήσεις μας είχαμε κατορθώσει να μπλοκάρουμε την προηγούμενη Διοίκηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεών της για ιδιωτικοποίηση στην Καθαριότητα και στα νομικά πρόσωπα. 
 
Είχε το νόημα να στείλουμε μήνυμα στη νέα Διοίκηση ότι θα μας βρει μπροστά της αν επιχειρήσει να περάσει ιδιωτικοιήσεις ή ΚΟΙΝΣΕΠ. Απαιτούμε να γίνουν προσλήψεις εργαζόμενων με μόνιμη και σταθερή εργασία για να ξαναδουλέψουν οι υπηρεσίες και να εξυπηρετούνται οι δημότες. Έτσι, οργανωμένα, όλο το εργατικό κίνημα θα συνεχίσει να απαιτεί με δράσεις, κινητοποιήσεις και συγκρούσεις την αποκατάσταση όλων αυτών που μας πήραν».   
 
Ψηφοδέλτια που συμμετέχει ή στηρίζει η «Σκουπιδιάρα» θα κατέβουν στις εκλογές στο Δήμο Κορυδαλλού (κατεβαίνει η Μαχητική Πρωτοβουλία) και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.