Εργατικό κίνημα
Απεργία στο υπουργείο Πολιτισμού

Το μπλοκ των εργαζόμενων του ΥΠ.ΠΟ. στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο 21Μ.

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι την Παρασκευή 20 Μάρτη. 

Στην απεργία καλούσαν ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων μαζί με τα Σωματεία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτων του υπουργείου Πολιτισμού. 
 
Η Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου, εργαζόμενη στο ΥΠ.ΠΟ, μας είπε: «Μετά από τη συνάντηση με τον Κατρούγκαλο που δεν μας είπε τίποτα συγκεκριμένο, αλλά στην ουσία παρέπεμψε όλα τα αιτήματά μας για το 2016, συναντήσαμε τον υπουργό Πολιτισμού, Ξυδάκη στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας μας. Στην δίωρη συνάντηση που είχαμε μαζί του, τονίσαμε το ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων εργαζόμενων και ζητήσαμε να σταματήσουν οι συνεχείς καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Για το πρώτο δεν πήραμε καμιά συγκεκριμένη απάντηση, για το δεύτερο υποσχέθηκε να λυθεί άμεσα, αν και δεν είναι μόνο ζήτημα του ΥΠ.ΠΟ. Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας στο υπουργείο, αλλά ζητάει χρόνο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς οργανώνουμε νέα συνέλευση στο τέλος του μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία τις 30 Μάρτη».