Αντιρατσιστικό κίνημα
21 Mάρτη ΠΑΤΡΑ

Εκατοντάδες αντιρατσιστές-τριες συγκεντρώθηκαν στις 21Μ στην πλ.Γεωργίου στην Πάτρα μετά το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, σωματείων και συλλογικοτήτων της περιοχής για την Παγκόσμια Μέρα ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό. Το παρών έδωσαν φοιτητητές, εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα, τα νοσοκομεία, καθηγητές και πολλοί άλλοι, ενώ μαζί μας διαδηλώσαν τόσο εργάτες γης από την Μανωλάδα όσο και σύντροφοι από την ΚΕΕΡΦΑ Ηλείας.
 
Η μέρα ξεκίνησε με τα μεγάφωνα να πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία της πόλης με μουσικές και ανακοινώσεις. Πριν την πορεία πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από το Σωματείο μαγείρων-σερβιτόρων (εκπροσωπώντας όλα τα σωματεία που είχαν δηλώσει συμμετοχή), την ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, τη Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης, τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τον Σύλλογο Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων περιόδου ‘45-’74, την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και το ΣΕΚ. 
 
Κοινός τόπος όσων μίλησαν ήταν ότι η πάλη ενάντια στον ρατσισμό και στoυς φασίστες πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα του αντιρατσιστικού κινήματος, να σταματήσουμε την φασιστική απειλή και να εξασφαλίσουμε την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
 
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Ξεκινώντας από την πλατεία Γεωργίου βαδίσαμε από την Μαιζώνος φτάνοντας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής οπού η πορεία στάθηκε φωνάζοντας: «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Ούτε στην Πάτρα, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Μέσω της Κορίνθου επιστρέψαμε στην πλ. Γεωργίου.
 
Μπροστά μας βρίσκεται η καμπάνια για την δίκη της Χρυσής Αυγής και η μάχη για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά. Η ΚΕΕΡΦΑ θα δουλέψει μαζί με όσους βρεθήκαμε το Σάββατο στον δρόμο για να εξασφαλίσουμε ότι σε αυτές τις μάχες θα νικήσουμε.
 
Nεκτάριος Χαϊντάρ