Διεθνή
Ιρλανδία: Νικήσαμε και συνεχίζουμε

“Θέλει αρχίδια για να είσαι αδερφή” γράφει το μπλουζάκι.

Κερδίσαμε την Ισότητα στο γάμο, να παλέψουμε για περισσότερα.
 
Το ΝΑΙ είναι μια ιστορική στιγμή για την Ιρλανδική κοινωνία, αλλά και διεθνώς, καθώς η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την ισότητα στο γάμο με τη λαϊκή ψήφο.
 
Πρόκειται για μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, μακριά από την Ιρλανδία της Εκκλησιαστικής κυριαρχίας, των αντιδραστικών ιδρυμάτων και της σεξουαλικής καταπίεσης. Στέλνει ένα μήνυμα αποδοχής και αγάπης στην κοινότητα των LGBTQ.
Τώρα που νικήσαμε, όλοι οι αντιδραστικοί βρίσκονται σε υποχώρηση και δεν πρέπει να χαραμίσουμε αυτή την ευκαιρία. 
Η Ιρλανδία είναι μια χώρα γεμάτη ανισότητες, από την καταπίεση των γυναικών μέχρι τους ταξικούς αποκλεισμούς στην Εκπαίδευση, χωρίς να ξεχνάμε την άνιση κατανομή των εισοδημάτων.
 
Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι: 
 
Να παλέψουμε για το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για τη ζωή τους, για το δικαίωμα στην έκτρωση. Να παλέψουμε για τα δικαιώματα των Τρανς ενάντια στο νομοσχέδιο που επιβάλλει περιορισμούς σε ορισμένους από τους πιο καταπιεσμένους ανθρώπους της κοινωνίας.
 
Να παλέψουμε για το Διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους. Η Καθολική Εκκλησία έχει χάσει επαφή με την πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά ακόμη μπορεί να ελέγχει σχολεία και νοσοκομεία και να επιβάλλει διακρίσεις.
 
Να παλέψουμε ενάντια στις οικονομικές ανισότητες. Τα κυβερνητικά κόμματα είναι υπεύθυνα για τα πιο φριχτά μέτρα λιτότητας που βαθαίνουν την οικονομική ανισότητα. Όλοι όσοι υποστηρίζουν την ισότητα πρέπει να ενταχθούν στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα και ιδιαίτερα στην καμπάνια ενάντια στο χαράτσι για το νερό.
 
Οι σοσιαλιστές πάντα αντιπαλεύουν την ανισότητα και την καταπίεση. Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για όλα αυτά και για μια εναλλακτική απέναντι στον καπιταλισμό. 
 
Ανακοίνωση του SWP Ιρλανδίας μετά το δημοψήφισμα