Αντιφασιστικό κίνημα
Καταδίκη Νεοναζί

Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον χρυσαυγίτη Γιώργο Πετράκη, την περασμένη Πέμπτη 11/6. Ο 54χρονος, στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας στο νομό Λασιθίου και καθηγητής γυμναστικής στο επάγγελμα, κρίθηκε ένοχος για βιασμό ανήλικης αθλήτριας κατ’ εξακολούθηση.
 
Ο Πετράκης είναι επίσης ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί για την επίθεση στους Πακιστανούς εργάτες στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του βιασμού σε δεύτερο βαθμό οδηγείται στη φυλακή, καθώς, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο, η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 
Η περίπτωση του Πετράκη ήταν γνωστή στην Εργατική Αλληλεγγύη. Σε γράμμα της το Σεπτέμβρη του 2011, η σ. Έλενα από την Ιεράπετρα μας ενημέρωνε για τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που ξεκινούσαν στην περιοχή περιγράφοντας ότι “υπάρχει καθηγητής Φυσικής Αγωγής, χρυσαυγίτης, που επιδίδεται σε απίστευτα αίσχη του στυλ να χωρίζει σε ομάδες έλληνες και μετανάστες μαθητές και να βάζει τους πρώτους να «τσακίσουν» τους δεύτερους, να προβάλλει βίντεο με φασιστικό υλικό, να στρατολογεί μαθητές μεταλαμπαδεύοντάς τους τις πιο αντιδραστικές ιδέες και κάνοντάς τους τους εκλεκτούς του… Ο γνωστός τραμπούκος συμμορίτης, στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκων, σεξουαλική παρενόχληση, απόπειρα βιασμού, αλλά το βουλευτικό δόντι και κουμπάρος του Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) φαίνεται να τον έχει ξελασπώσει καλά, κάνοντας όλα τα παραπάνω εγκλήματα στο φάκελό του…. Αόρατα!”. Τελικά, η δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος έκανε τα εγκλήματα του ναζί Πετράκη και όλης της συμμορίας ορατά.