Εργατικό Κίνημα
ΥΠ.ΠΟ: Όχι στην απλήρωτη εργασία

Απεργοί συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ στην είσοδο της Ακρόπολης στις 23/7

Πετυχημένη στάση εργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 23/7 το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ, ενάντια στην απληρωσιά από 1 μέχρι και 6 μήνες, που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργατοϋπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού.


Περίπου 100 συμβασιούχοι εργαζόμενοι, από διάφορους οργανισμούς και έργα, αμειβόμενοι είτε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών είτε από προγράμματα του ΕΣΠΑ, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Ακρόπολης, όπου ξεδίπλωσαν πανό, μοίρασαν εκατοντάδες προκηρύξεις στα ελληνικά και αγγλικά, φώναξαν συνθήματα με κύριο το «Τέρμα πια στην κοροϊδία, όχι άλλη απλήρωτη εργασία». Τον τόνο έδωσαν οι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες και καθαρίστριες που παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλιο, μήνα πρόσληψής τους. Το κομμάτι αυτό απέργησε σε ποσοστό περίπου 40%, αποτέλεσμα που προήλθε από πετυχημένες παρεμβάσεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και την δημιουργία επιτροπών αγώνα σε αυτούς.


Στον χώρο της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων και του Σωματείου, όπου επιβεβαιώθηκε ο κοινός αγώνας όλων των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ για να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και να σταματήσει η πληγή της απλήρωτης εργασίας. Επίσης εξουσιοδοτήθηκε το Σωματείο ώστε να ζητήσει επίσημη γραπτή δέσμευση από τους αρμόδιους για το ακριβές χρονοδιάγραμμα πληρωμής όλων των απλήρωτων εργαζόμενων. Στο πλαίσιο των παραπάνω αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα με νέα στάση εργασίας 12:00-15:30 την Πέμπτη 30/7 και συγκέντρωση και πάλι στη είσοδο της Ακρόπολης.

Αντώνης Σκαρπέλης