Διεθνή
Όχι στον άξονα Ελλάδας - Ισραήλ

Νέο βήμα στην οικοδόμηση του άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ έγινε με την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στο Ισραήλ. Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στην τριήμερη επίσκεψή του πραγματοποίησε πολλές επαφές ενώ υπογράφτηκαν και δύο συμφωνίες.


Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από θέματα ενεργειακής πολιτικής, ΑΟΖ και στενότερης στρατιωτικής συνεργασίας. Στα πλαίσια της τελευταίας υπογράφτηκε και συμφωνία που επιτρέπει την στάθμευση μεγάλων ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στο ελληνικό έδαφος αλλά και αντίστροφα ελληνικών δυνάμεων στο έδαφος του Ισραήλ. Για να γίνει αντιληπτό το πόσο στενή έχει φτάσει να είναι η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη αρκεί να αναφέρουμε ότι τέτοια συμφωνία το σιωνιστικό κράτος έχει μόνο με τις ΗΠΑ.

Στις υπόλοιπες επαφές η έμφαση δόθηκε στη σύσφιξη της συνεργασίας ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας και του Ισραήλ, με τον Πάνο Καμμένο να επιδιώκει τη μεταφορά τεχνογνωσίας τόσο από το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας προς το ελληνικό αλλά και από ισραηλινές εταιρίες που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα σε αντίστοιχες ελληνικές.

Η επίσκεψη γινόταν στον απόηχο της υπογραφής συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, η οποία έχει δυσαρεστήσει το Ισραήλ. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά «αν πέσει ένας ιρανικός πύραυλος στη Μεσόγειο, αυτό θα είναι το τέλος των κρατών της περιοχής». Η φράση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το σιωνιστικό τύπο που αυτές τις μέρες βρισκόταν σε αντι-ιρανικό κρεσέντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 30 Ιουλίου είναι σε εξέλιξη ακόμα μια ελληνο-ισραηλινή στρατιωτική άσκηση «έρευνας και διάσωσης πεδίου μάχης» με συμμετοχή 20 ισραηλινών ελικοπτέρων, στην περιοχή της Λάρισας.

Ποτέ στο παρελθόν μια ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσο γρήγορα και μεγάλα ανοίγματα προς το Ισραήλ όσο η κυβέρνηση Τσίπρα. Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε τον επικίνδυνο και αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που οξύνει τους ανταγωνισμούς φέρνοντας τον πόλεμο πιο κοντά σε βάρος πάντα των λαών της ανατολικής Μεσογείου.