Φασιστική επίθεση στην Καλλιθέα

Αντιφασιστική εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6/10, στις 6μμ στο Σταθμό ΗΣΑΠ Ταύρου, μετά την φασιστική επίθεση τάγματος εφόδου στην Καλλιθέα, κοντά στο σταθμό του τραίνου. Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ:

 «Σε οργανωμένες προκλήσεις που έφτασαν μέχρι τον ξυλοδαρμό δυο αντιφασιστών προχώρησε ομάδα νεοναζί κοντά στο σταθμό του Ταύρου του ΗΣΑΠ την Κυριακή 4 Οκτώβρη.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα μια ομάδα γύρω στους 15 με 20 νεοναζί όλοι μαυροφορεμένοι και με κράνη στα χέρια, εμφανίστηκε να βαδίζει με το γνωστό στρατιωτικό τρόπο των ταγμάτων εφόδου στην οδό Π. Τσαλδάρη στο ύψος της Χαροκόπου. Βλέποντας τους, και καταλαβαίνοντας ότι πρόκειται για φασίστες, κάποιοι από τους θαμώνες παραπλήσιου καφενείου σηκώθηκαν και τους ρώτησαν ποιοι είναι και πού πηγαίνουν. Μετά τις πρώτες προκλητικές απαντήσεις, του τύπου «τι σε νοιάζει μωρή, άντε και γαμήσου, ότι θέλουμε κάνουμε», οι μισοί από τους τραμπούκους στράφηκαν ξαφνικά και επιτέθηκαν σε δυο από τους αντιφασίστες. Έριξαν κάτω τον Μ.Μ. και τον κλωτσούσαν στην κοιλιά και στο κεφάλι, ενώ όταν μπόρεσε να σηκωθεί τον στρίμωξαν στο καπό ενός αυτοκινήτου και τον βαρούσαν με τα κράνη. Επίθεση και ξυλοδαρμό δέχθηκε και ο Ν.Χ. (Και οι δυο τους, μαζί με τον αυτόπτη μάρτυρα Κ.Π. κατάγγειλαν το γεγονός και έδωσαν καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας).

Οι νεοναζί αποχώρησαν προς το σταθμό ΗΣΑΠ του Ταύρου, όταν μετά από τα καλέσματα και τις φωνές των αντιφασιστών βγήκε κόσμος στα μπαλκόνια και κατέβηκε στο δρόμο αποδοκιμάζοντάς τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους φασίστες, προφανώς ο αρχηγός του τάγματος, κάποια στιγμή έδωσε εντολή «προχωράμε, έχουμε άλλα να κάνουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόμενων στον ΗΣΑΠ, η ομάδα των νεοναζί είχε επιβιβαστεί στο τρένο στα Πετράλωνα, κατέβηκε στο σταθμό του Ταύρου και αφού βάδισε στους γύρω δρόμους ψάχνοντας στόχους, επέστρεφε πάλι στον σταθμό.

Οι νεοναζί είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να ξαναστήσουν τα τάγματα εφόδου τους, οργανώνοντας επιθέσεις και τρομοκρατώντας τους μετανάστες που ζουν στις εργατογειτονιές. Ο λαός της Καλλιθέας έχει μακριά παράδοση αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων με τη στήριξη των τοπικών εργατικών σωματείων. Δεν πρόκειται να αφήσει τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Θα πάρουν άμεσα μαζική απάντηση».