Φοιτητές σε δράση

Με κινητοποιήσεις και δράσεις σε όλα τα μέτωπα ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για τους φοιτητές. Από τη μία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη σίτιση και τη στέγαση που βρίσκονται στο στόχαστρο του τρίτου Μνημονίου, από την άλλη πληθαίνουν οι δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και οι αντιφασιστικές δράσεις σε πολλές σχολές. Οι φοιτητές του ΣΕΚ και της ΕΑΑΚ είναι στην πρώτη γραμμή αυτών των μαχών.

Στο Ηράκλειο έγινε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στο Βιολογικό. «Πάρθηκε απόφαση να κάνουμε νέα κινητοποίηση στην Πρυτανεία για δωρεάν σίτιση και στέγαση την Πέμπτη 8/10 στη 1 το μεσημέρι. Επίσης, ο Σύλλογος μας καλεί στην Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα όπου πήραμε απόφαση ότι θα στείλουμε μια αντιπροσωπεία. Σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο ο Σύλλογος κάνει συλλογή ρούχων και τροφίμων για να στηρίξουμε τους πρόσφυγες», μας δήλωσε ο Τάσος Καρασαχινίδης.

Συνελεύσεις για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις για το ζήτημα της στέγασης και της σίτισης των φοιτητών που βρίσκεται σε κίνδυνο έχουν προγραμματιστεί και στο Ρέθυμνο. Η Μαριλού Νταούλη μας είπε: «Συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 6/10 για την Κοινωνιολογία, την Τετάρτη 7/10 για την Φιλοσοφική και την Πέμπτη 8/10 για το Παιδαγωγικό. Πέφτουν πολλές ιδέες να πάμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις αφού η αναπληρώτρια πρύτανης δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα μας. Όσον αφορά τους πρόσφυγες, το σχήμα των ΕΑΑΚ έχει κρεμάσει πανό συμπαράστασης, ενώ θα μαζέψουμε υλική βοήθεια από τις 5 έως τις 8 Οκτώβρη».

Στο Πάντειο θα γίνουν μέρες δράσης για τους πρόσφυγες. «Έχουμε αποφασίσει από τη μεριά του σχήματος της ΕΑΑΚ ότι θα είμαστε κάθε μέρα από τις 7 έως τις 17/10 στον πεζόδρομο της σχολής. Θα μαζεύουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των προσφύγων, ενώ θα αναρτήσουμε και πανό για να ανοίγει το ζήτημα και πολιτικά. Προσανατολιζόμαστε να οργανώσουμε και δύο εκδηλώσεις-συζητήσεις με ομιλητές από τους πρόσφυγες και από το Σύλλογο Διοικητικών της σχολής μας», μας είπε η Μαριλένα Κουντούρη.

Εκδηλώσεις στις σχολές

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 αίθουσα προβολών ΣΓΤΚΣ 2μμ
Σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ
***Θα προηγηθεί μέρα δράσης για τους πρόσφυγες στις 10πμ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΜΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 Πληροφορική 3μμ
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8/10 Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου 1μμ
***Θα προηγηθεί μέρα δράσης για τους πρόσφυγες στις 10πμ
ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10 Αίθριο 10πμ
Μικροφωνική - μάζεμα τροφίμων από το σχήμα ΑΡΚΑΣ - ΕΑΑΚ