Σχόλια
Παλαιστίνη: Στα ψιλά γράμματα κρύβεται η απάτη της "ομοφωνίας" στην ελληνική βουλή...

Συνάντηση Τσίπρα-Νετανιάχου τον Νοέμβρη του 2015

Η κυβέρνηση της "πρώτη φορά αριστεράς", όπως αποδείχθηκε, πριν και μετά τη ψήφιση των μνημονίων, λειτουργεί με μυαλό τραπεζίτη, έτσι οι αποφάσεις της δεν συνίσταται να ερμηνεύονται με λογικές του δευτερόλεπτου αλλά με το βάθος των χρόνων που έρχονται. Οι αποφάσεις και τα συμβόλαια των τραπεζιτών όπως αποδείχθηκε άπειρες φορές δεν πρέπει επίσης να κρίνονται από τις πρώτες σελίδες και τα μεγάλα γράμματα, αλλά από τα μικρά και ψιλά γράμματα. Γιατί εκεί ανέκαθεν έκρυβαν τις πραγματικές προθέσεις και στοχεύσεις. 
 
Πάντως ένα "χέρι Ισραηλινού" σκάναρε από το πρώτο γράμμα μέχρι το τελευταίο του κειμένου της "βουλής των μνημονίων". Και αυτό εξηγεί γιατί η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος δεν αναγνώρισαν την Παλαιστίνη, αλλά υποβάθμισαν το θέμα και το μεταβίβασαν στη βουλή των μνημονίων. Εκεί στήθηκε φιέστα επικοινωνιακή αναγκαία για να αναβαθμίσει περαιτέρω τη συμμαχία της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου με το κράτος του προφήτη Ισραήλ. 
 
Και το χειρότερο ήταν ότι στο ψήφισμα υιοθετήθηκε στη βουλή η φράση "στη βάση των ορίων του 1967", και είναι η χειρότερη ελληνική θέση από το 1967, δηλαδή από την κατάληψη των υπόλοιπων εδαφών της Παλαιστίνης από το σιωνιστικό κίνημα. Μια φράση που νομιμοποιεί τις παράνομες σιωνιστικές αποικίες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δηλαδή η Ελλάδα της "πρώτη φορά αριστεράς" είναι η πρώτη που παραβιάζει όλες τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών και νομιμοποιεί τις σιωνιστικές αποικίες στα κατεχόμενα εδάφη του 1967...
 
Και μάλιστα ο ίδιος ο Τσίπρας δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, στη κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν το κάνει γιατί θέλει να παίξει ρόλο γεφυροποιού μεταξύ των Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς σε ποιο φανταστικό κόσμο ζει ο κύριος Τσίπρας. Πάντως μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα που τα γιοφύρια της έχουν καταρρεύσει δεν μπορεί να χτίζει γιοφύρια μεταξύ άλλων, που υπερδυνάμεις απέτυχαν να το πράξουν επειδή το κράτος των αποίκων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη είναι μια υπόθεση μη αναστρέψιμη με ειρηνικά μέσα. Αυτός δεν ήταν ο λόγος που η ΕΕ αποφάσισε να σημαδέψει τα προϊόντα που έρχονται από αυτές τις αποικίες. Γιατί προφανώς αναγνωρίζει πια ότι αποτελούν το μόνο εμπόδιο για την ειρήνη στην Παλαιστίνη. 
 
Και μάλιστα οι συμφωνίες, οι οικονομικές και στρατιωτικές και σε πολλούς άλλους τομείς, που υπέγραψε αυτή η κλίκα του Τσίπρα-Δραγασάκη-Καμένου με το Ισραήλ, είναι δούρειος ίππος μέσα στην ελπίδα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη. Έμμεσα και άμεσα παρέχει το ζεστό χρήμα στο καθεστώς των αποίκων και παρατείνει πρακτικά την σιωνιστική κατοχή στα εναπομένοντα παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη. Ναι εναπομένοντα εδάφη, εκεί που δεν μπορεί πια να ιδρυθεί το παλαιστινιακό κράτος. Δηλαδή με λίγα λόγια η υπόθεση πια του παλαιστινιακού κράτους είναι νεκρή, γιατί δεν υπάρχει πια εδαφική δυνατότητα για την ίδρυση του. Αυτό συνεπάγεται ότι η λύση δυο κρατών ετελείωσε, την εκτέλεσε το κράτος του προφήτη Ισραήλ. Και αυτή την αλήθεια την γνωρίζει το Μαξίμου. Γνωρίζει ότι στις παράνομες σιωνιστικές αποικίες που έχουν φυτευτεί σε όλα τα εδάφη του Παλαιστινιακού κράτους, δηλαδή μέσα στα εδάφη όπου θα ιδρύεται το παλαιστινιακό κράτος, ζουν και εργάζονται πάνω από 600.000 σιωνιστές άποικοι... οι οποίοι έχουν ήδη φτιάξει ένα δικό τους κράτος και δικό τους ουσιαστικά στρατό μέσα στο ίδιο το ισραηλινό στρατό... και είναι πια το ισχυρότερο κομμάτι μέσα στο σιωνιστικό στρατό κατοχής. 
 
H υπόθεση της Παλαιστίνης είναι υπόθεση λαών και κοινωνιών και όχι των κρατών και των αφεντικών τους. Είναι υπόθεση αγώνων και όχι διαπραγματεύσεων...
Νασίμ Αλάτρας