Εργατικό κίνημα
Δήμοι: 48ωρη απεργία στις Κοινωνικές Δομές

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων. «Κάναμε νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη 11 και 12 Απρίλη. Μας έβαλαν τα χρήματα για τον Δεκέμβρη. Τώρα, είμαστε απλήρωτοι από τον Γενάρη και μετά. Συνεχίζουμε για να πληρωθούμε και να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας» δήλωσε στην ΕΑ η Κάλλια Ραφαηλάκη από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 
 
Αντιπροσωπεία των εργαζόμενων είχε συνάντηση με την Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης τη δεύτερη μέρα της απεργίας. Η υπόσχεση από τη μεριά της κυβέρνησης είναι ότι οι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν για την προϋπηρεσία τους.
Όμως, σε επικοινωνία που έκαναν οι εργαζόμενοι με στελέχη του ΑΣΕΠ οποιαδήποτε μοριοδότηση πέραν των 7 μορίων ανά μήνα και μέχρι 60 μήνες είναι παράτυπη, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη νομοθετική ρύθμιση για να παραμείνουν στις θέσεις τους. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διεκδικούν να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας και να μην απολυθεί κανείς.
 
• Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 19 Απρίλη. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν να μην περάσει η «αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση», καθώς και να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους Δήμους (σχέσεις και συνθήκες εργασίας κτλ). 
 
Τονίζουν ότι: «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο την πολιτική του εμπαιγμού και της εξαπάτησης. Ζητούν άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι Υπουργοί της συγκυβέρνησης απέναντί τους. Διαφορετικά, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα».