Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Η δίκη της Χ.Α.: STOP στις χρυσαυγίτικες μηνύσεις

Χανιά

Στις 15 Ιούνη δικάζεται ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Δημοτικός Σύμβουλος εκλεγμένος με τη “Ανταρσία στα Χανιά” και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, μετά από μήνυση του χρυσαυγίτη, Βολουδάκη Στυλιανού. Ο Σ. Ρίζος κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.
 
“Η Χρυσή Αυγή με αυτή την μήνυση, όπως και με τόσες άλλες, προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα: Ο σύντροφος Σ. Ρίζος ως υποψήφιος βουλευτής, τότε, βρισκόταν μαζί με άλλους συναγωνιστές στο εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την ώρα που ο χρυσαυγίτης τον κατηγορεί για την επίθεση!” αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.
 
«Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα» τονίζει και η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «προχωρώντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, σε μηνύσεις. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Απαιτούμε: Να σταματήσει να λειτουργεί η βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου από κάθε κατηγορία».
 
Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν επίσης εκδώσει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων, η ΕΛΜΕ Χανίων, σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα όπως οι ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», Α’ Αθηνών, Πειραιά η Πρόοδος, Νίκαιας, Κερατσινίου – Περάματος, Ιεράπετρας, Μεσσηνίας, Μολάων, Μαρούσι, Γ’ ΕΛΜΕ, Κ. Σωτηρίου Ανατολικής Αττικής, Νήσων Αργοσαρωνικού, Περικλής, Δυτικής Αττικής, Αιγάλεω.
 

Αθήνα

Στις 16 Ιούνη καλείται να απολογηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων η Κατερίνα Πατρικίου, μέλος του ΣΕΚ και πρώην δημοτική σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πετρούπολη, μετά από μήνυση του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αθανάσιου Κουράκου. Την ίδια μέρα, θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης στην Κ. Πατρικίου στο κτίριο 9 της Ευελπίδων στις 9πμ.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έφτασε στις 19/02/16 στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, σε βάρος της Κ. Πατρικίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της “ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης” τα οποία φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/15. Πρόκειται για τη μέρα των βουλευτικών εκλογών του Γενάρη του 2015, όταν τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιχειρούσαν να σπείρουν τον τρόμο σε γειτονιές και εκλογικά κέντρα, προπηλακίζοντας εκπροσώπους της Αριστεράς, σπάζοντας το προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πετρούπολη, ενώ στο Κερατσίνι υπόδικοι ναζί της Χρυσής Αυγής απειλούσαν και τρομοκρατούσαν.
 
Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, με βάση αυτές και μόνο τις ανυπόστατες κατηγορίες του χρυσαυγίτη Κουράκου ότι του επιτέθηκαν, εστάλη από το αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό τμήμα της Ασφάλειας στο οποίο ζητούνταν η επίδειξη φωτογραφιών “σεσημεσμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ”. Πρόκειται για προκλητική στοχοποίηση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς από την αστυνομία, που κάνει πλάτες στους ναζί και την πάγια τακτική τους να υποβάλλουν, μετά τις επιθέσεις και τις εκληματικές τους πράξεις, μηνύσεις στα θύματά τους.
 

Ιεράπετρα - Άφησαν ελεύθερο το ναζί βιαστή

Την ίδια ώρα που η βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος από τους χρυσαυγίτες βρίσκεται σε εξέλιξη, ο χρυσαυγίτης γυμναστής από την Ιεράπετρα, που πριν από ένα χρόνο περίπου καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό μιας 14χρονης αθλήτριάς του, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. 
 
“Για χθες [8/6], στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση της έφεσης την οποία είχε υποβάλει ο γυμναστής”, αναφέρει σε άρθρο της η Εφημερίδα των Συντακτών, “Το δικαστήριο, αν και δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, καθώς η πλευρά της κοπέλας ζήτησε αναβολή, εντούτοις δέχτηκε τα επιχειρήματα του κρατούμενου για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.
 
Ο 56χρονος, ο οποίος κρατήθηκε για έναν χρόνο στις φυλακές Τρίπολης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα υποβασταζόμενος από αστυνομικούς, με πατερίτσες και κολάρο ακινησίας στον λαιμό του. Για «θέατρο» έκανε λόγο η πλευρά της πολιτικής αγωγής, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον «αντιφατική» την πρόταση της εισαγγελέως”.
 
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών για τη διαπιστωμένη συμμετοχή του σε οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών εις βάρος Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή Βαϊνιά της Ιεράπετρας τον Φλεβάρη του 2013, ενώ για αυτή και άλλες παρόμοιες επιθέσεις κάθεται και στο εδώλιο της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 

Φιάσκο στην Καλαμάτα 

Με κεντρικό σύνθημα “ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας κάλεσε την Κυριακή 12 Ιούνη συγκέντρωση- πορεία στο κέντρο της πόλης.
 
Η προσπάθεια της ΧΑ να φανεί ξανά ως ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με ομιλία του Μιχαλολιάκου στην Καλαμάτα, σκόνταψε στη μαχητική διαδήλωση των αντιφασιστών και τη δράση των προηγούμενων ημερών. Η άμαζη «φιέστα» της ΧΑ με τις πλάτες της αστυνομίας σε τίποτα δε θύμιζε συγκέντρωση κόμματος παρά την κινητοποίησή τους να φέρουν κόσμο και από τους γύρω νομούς. Οι φασιστικές συμμορίες δεν χωράνε ούτε στην Καλαμάτα ούτε πουθενά.
Χ.Λ.