Εργατικό κίνημα
Θριάσιο: Ολοκληρώθηκαν οι εκλογες για νέο ΔΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για νέο ΔΣ στο σωματείο του Θριάσιου Νοσοκομείου. Δύο έδρες κατέλαβε η παράταξη ΑΚΙΔΑ, στην οποία συμμετέχει και το Νυστέρι. 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (σε παρένθεση αυτά του 2014): Ψήφισαν: 675 με έγκυρα ψηφοδέλτια 627 (742-725). Πήραν: Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζόμενων (ΠΑΣΚ) 181 ψήφους και 3 έδρες (είχε 2 έδρες), Ενωτική Κίνηση (ΣΥΡΙΖΑ) 173 ψήφους και 3 έδρες (είχε 4 έδρες), ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ) 107 ψήφους και 2 έδρες (είχε επίσης 2), ΑΚΙΔΑ 87 ψήφοι και 2 έδρες (είχε 3 έδρες), ΔΑΚΕ 79 ψήφους και 1 έδρα (δεν συμμετείχε στις προηγούμενες). 
 
Το Νυστέρι σε ένα πρώτο σχόλιο του για τα αποτελέσματα επισημαίνει ότι η αριστερή αντιπολίτευση δεν κατάφερε να κερδίσει από την πτώση του σχήματος που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Για όλη την αριστερά του Θριάσιου, το εκλογικό αποτέλεσμα έχει πολλή συζήτηση και χρήσιμα συμπεράσματα για τις τακτικές και τις πρωτοβουλίες που έλειψαν για να έχουμε ένα άλλο αποτέλεσμα. Χρειάζεται επαναπροσανατολισμός στην οργάνωση της βάσης του νοσοκομείου, στις ενωτικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τα κάτω και σε συντονισμό με τα υπόλοιπα νοσοκομεία, στην οργάνωση της συμμετοχής στις μαζικές κεντρικές κινητοποιήσεις των υγειονομικού κινήματος, αλλά και στο βάθεμα των πολιτικών απαντήσεων που έχει ανάγκη ο κόσμος για να στηρίξει τον αγώνα του».
 
Στο νέο ΔΣ τη μία έδρα παίρνει η Μαρία Αλεξανδρίδου από το Νυστέρι (πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΙΔΑΣ).