Διεθνή
Αυστρία: “Όλοι οι αντιφασίστες στο δρόμο”!

H ανάσα που πήραμε, μετά από την ήττα με μικρή διαφορά του φασίστα υποψήφιου Νόρμπερτ Χόφερ του «Κόμματος Ελευθερίας» (FPO) στο τέλος του Μαϊου ήταν μικρότερη απ’ όση νομίζαμε. Σήμερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε, μετά από αίτημα του FPO, το δεύτερο γύρο των εκλογών και διέταξε να επαναληφθούν, το πιθανότερο τον Οκτώβριο. 
 
Η απίστευτη αυτή απόφαση δικαιολογήθηκε επειδή σε κάποιες περιοχές άνοιξαν οι επιστολικές ψήφοι λίγο νωρίτερα από όσο προβλεπόταν. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στον κρατικό μηχανισμό για να παλέψουμε ενάντια στο φασισμό. Οι φασίστες ποτέ δεν έφτασαν στην εξουσία χάρη στις δικές τους δυνάμεις αλλά κάτω από τις φτερούγες του κράτους. Το διαπιστώσαμε ξανά αυτό και πριν από τρεις βδομάδες όταν η αστυνομία επιτέθηκε στους αντιφασίστες που εμπόδιζαν μια ναζιστική παρέλαση να βαδίσει μέσα από μια προσφυγογειτονιά της Βιέννης. Η δεξιά –από τoυς φασίστες μέχρι τους ρατσιστές στο δεξιό κόμμα- έχουν την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να ανοικοδομήσουν μια πολύ πιο αυταρχική Αυστρία. Αλλά δεν θα είναι τόσο απλό.
 
Κίνημα
Πρέπει τώρα, άμεσα να γιγαντώσουμε το αντιφασιστικό κίνημα στους δρόμους, εκεί όπου πάντα ήμασταν πολλοί περισσότεροι από το FPO. Υπάρχει η δυνατότητα για μαζική δράση, να κινητοποιήσουμε το ένα εκατομμύριο αντιφασιστών αγωνιστών, της μουσουλμανικής κοινότητας, των προσφύγων. Στο δεύτερο γύρο των εκλογών ένας στους δύο ψηφοφόρους που ψήφισε τον υποψήφιο των Πρασίνων Φαν Ντερ Μπέλεν, δηλώνει ότι το έκανε για να εμποδίσει τον φασίστα Χόφερ να γίνει πρόεδρος. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού ήταν ενεργό στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. 
 
Είναι μια μάχη που πρέπει να την πάρουμε απόλυτα σοβαρά. Οι φασίστες θα πάρουν θάρρος από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, λένε στους νέους ψηφοφόρους τους ορίστε, δείτε είχαμε δίκιο. Εδώ και βδομάδες κάνουν συστηματική προπαγάνδα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν απάτη,  ότι «τους έκλεψαν τη νίκη». Προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους νέους ψηφοφόρους τους πάνω σε αυτό το ψέμα και πάνω στο ρατσισμό, ένα μείγμα που μπορεί να εξελιχθεί σε τρομοκρατία στους δρόμους ενάντια στους μουσουλμάνους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. 
 
Είναι καθοριστικής σημασίας, το να μην κοιτάμε μόνο τι συμβαίνει στις εκλογές και στο κοινοβούλιο, αλλά τους συνεχιζόμενους αγώνες από τα κάτω που αυτοί θα αλλάξουν την ισορροπία των δυνάμεων προς τη μια ή άλλη πλευρά. Μπορούμε να νικήσουμε τις απόπειρες που γίνονται να χτιστεί ένα φασιστικό κίνημα στην Αυστρία. Μπορούμε να χτίσουμε πάνω στις μαζικές κινητοποιήσεις που κάναμε ενάντια στο Pegida και το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Έτσι θα τους νικήσουμε. Στους δρόμους, με όλη μας τη δύναμη.
Ντέιβιντ Αλμπριχ, Βιέννη