Εργατικό κίνημα
Athens Ledra: Κυνηγούν τον Παρασκευαϊδη ακόμα και στην Κύπρο

Στην Κύπρο έχει ταξιδέψει αντιπροσωπεία εργαζόμενων του Athens Ledra προκειμένου να στείλουν από κοντά μήνυμα στην εργοδοσία Παρασκευαΐδη ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, δεν θα χαθεί καμιά θέση εργασίας και να ξανανοίξει το ξενοδοχείο. 
 
Όπως αναφέρει το σωματείο των εργαζόμενων σε ανακοίνωσή του: «Πενήντα ημέρες μετά την απόφαση της εταιρείας ΑΣΤΥ ΑΕ, συμφερόντων της γνωστής οικογένειας Παρασκευαΐδη να προχωρήσει εντελώς αιφνιδιαστικά σε αναστολή λειτουργίας του ξενοδοχείου Athens Ledra, ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης της, οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τον οποίο και δεν πρόκειται να διακόψουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας… Στέλνουμε στους εργοδότες μας για ακόμη μια φορά το μήνυμα: "Το ξενοδοχείο χωρίς εμάς δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει. Θα πάρουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μας χρωστάτε. Δε θα απεμπολήσουμε κανένα μας δικαίωμα".
 
Δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε την έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη των ταξικών σωματείων, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και όπου αλλού διατηρεί η οικογένεια Παρασκευαΐδη επιχειρήσεις». 
 
Την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας, στο υπουργείο Τουρισμού και το ΣΕΤΕ. H εργοδοσία Παρασκευαΐδη δεν δίνει καμιά απάντηση στους εργαζόμενους, αλλά συνεχίζει να θησαυρίζει από τις άλλες εταιρίες στις οποίες κατέχει μετοχές. 
 
Όπως έγινε γνωστό, το ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ, όπου έχει μετοχές και ο Παρασκευαΐδης και οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση, θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Αυτή η εξέλιξη είναι καθαρή πρόκληση από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς καμιά εγγύηση για το μέλλον τους.