Η Αριστερά
Πλειστηριασμοί με ΜΑΤ

Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς έγινε την Πέμπτη 21 Ιούλη στη Θεσσαλονίκη. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στην αίθουσα, έδιωξαν τον κόσμο που διαμαρτυρόταν με τη βία και απέκλεισαν το χώρο. 
 
Η περιγραφή του Στέλιου Νικητόπουλου, δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 είναι χαρακτηριστική: «Επέμβαση των ΜΑΤ πριν από λίγο στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με εντολή της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, Ιωάννας Μπιλίση – Χρουσαλά που προήδρευε.
Τα ΜΑΤ έβγαλαν με τη βία μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που διαμαρτύρονταν, κοινώς «μας πήραν καροτσάκι» και σημειώθηκαν τραυματισμοί, ευτυχώς ελαφροί.
 
Κατάφερα να ξαναμπώ αφού έδειξα τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα. H διαδικασία, ενώ πρέπει να είναι ανοιχτή, συνεχίστηκε με την πόρτα κλειστή και τα ΜΑΤ παραταγμένα μπροστά σε αυτήν αλλά και μέσα στην αίθουσα.
Η πρόεδρος ολοκλήρωσε τους πλειστηριασμούς μετά την παρέλευση του ωραρίου, στις 17:07. Ο αδερφός ενός οφειλέτη αντέδρασε και επιχείρησε να βγάλει φωτογραφίες επικαλούμενος την παρέλευση του ωραρίου, τα ΜΑΤ τον έριξαν κάτω και στο τέλος τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Δωδεκανήσου».
 
Αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο άνθρωπος που συνέλαβαν τα ΜΑΤ αφέθηκε ελεύθερος, αλλά κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής και παράνομη βιντεοληψία, ενώ θα οριστεί τακτική δικάσιμος. 
 
Η πρόεδρος όχι μόνο ολοκλήρωσε τον πλειστηριασμό με διαδικασία-εξπρές πέρα από το ωράριο, αλλά «χάρισε» ακίνητη περιουσία οφειλετών στα αρπακτικά της Τράπεζας Πειραιώς.