Διεθνή
Κοινή δήλωση Τούρκων και Σύριων Σοσιαλιστών ενάντια στην τουρκική επέμβαση στη Συρία

Ενώ οι μεγάλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους επιχειρούν να φθάσουν σε συμφωνία για μια μετάβαση που θα περιλαμβάνει τον πρόεδρο Άσαντ, η Τουρκία έχει εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, μια επιχείρηση που εδώ και καιρό επεδίωκε να κάνει, με στόχο να ενισχύσει τη θέση της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση του ΑΚP ισχυρίζεται ότι η Τουρκία και το Ιράν είναι τα δύο κράτη που έχουν τον κύριο λόγο πάνω στο τι συμβαίνει στη Συρία.
 
Εμείς, οι Τούρκοι και Σύριοι Σοσιαλιστές, είμαστε ενάντια σε όλες τις ξένες επεμβάσεις, και τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, στη Συρία. 
 
Η λύση στη δυστυχία του συριακού λαού, που ξεσηκώθηκε με ηρωισμό ενάντια στον δικτάτορα Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, δεν είναι οι βομβαρδισμοί και η αποστολή στρατού στη Συρία από ένα μεγάλο αριθμό χωρών. Πρόκειται για χώρες που διεξάγουν τους πιο αιματηρούς πολέμους και υποστηρίζουν τερατώδεις δικτάτορες και σεκταριστικές μιλίτσιες, όταν θεωρούν ότι αυτό είναι προς το συμφέρον τους.
 
Ζώνη επιρροής
Ο πραγματικός σκοπός του τουρκικού κράτους, όπως και άλλων περιφερειακών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είναι ξεκάθαρα, να μην κάνει τίποτα για να βοηθήσει την χειραφέτηση του λαού της Συρίας αλλά να εμποδίσει τον Κουρδικό λαό από το να κερδίσει και να αποκτήσει τη δική του ζώνη επιρροής στο μέλλον στη Συρία. 
 
Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και όλα τα υπόλοιπα κράτη πρέπει να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά από τη Συρία. Όλη η υποστήριξη που δίνεται στο καθεστώς του Άσαντ πρέπει να σταματήσει ώστε να μπορέσει να σταματήσει ο πόλεμος. Ο Συριακός λαός πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος για το δικό του μέλλον. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, να πάψει την εχθρότητά της κατά των Κούρδων και να ανοίξει τα σύνορά της στους Σύριους πρόσφυγες. 
 
Καλούμε όλες τις επαναστατικές Συριακές δυνάμεις να ενωθούν στον αγώνα ενάντια: Στη δικτατορία. Τις επεμβάσεις των περιφερειακών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τις αντιδραστικές δυνάμεις. Πιστεύουμε ότι η νίκη του Συριακού λαού πάνω σε όλες αυτές τις αντι-επαναστατικές δυνάμεις, απαιτεί την ενότητα όλων των επαναστατικών δυνάμεων όλων των Σύριων.
Ζήτω η ειρήνη, ζήτω η επανάσταση!
 
Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, 
DsiP, Tουρκία 
Επαναστατικό Αριστερό Ρεύμα, Συρία