Εργατικό κίνημα
ΠΕΝΕΝ: Γενική Συνέλευση στις 25/10

Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν οι ναυτεργάτες, μέλη της ΠΕΝΕΝ, στις 25/10, στις 9:30πμ  στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132), στον Πειραιά.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις του κλάδου κι εν όψει της επικείμενης σχετικής συζήτησης στην Ε.Ε της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ προτείνει: 

“Σε πρώτη φάση διοργανώνουμε ανοιχτή συγκέντρωση στον Πειραιά (οδός 2ας Μεραρχίας) την οποία προτείνουμε να γίνει 15 μέρες μετά την σχετική απόφαση της Διοίκησης της ΠΝΟ η οποία θα συνεδριάσει για τον σκοπό αυτό. Στο τέλος της συγκέντρωσης αυτής, ανάλογα με την συμμετοχή, να ακολουθήσει πορεία στο ΥΕΝ και παράσταση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών – το κάλεσμα για την συγκέντρωση να αφορά και τiς οικογένειες των ναυτικών. Στο ΥΕΝ επιδίδουμε ψήφισμα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας όπως αυτά καταγράφονται στα εξώδικα, τα υπομνήματα και τις σχετικές ανακοινώσεις. Να διαθέσουμε λεωφορεία για την μεταφορά των Ναυτεργατών από Πάτρα – Λαύριο - Ραφήνα κ.λπ. Την ημέρα της συγκέντρωσης πραγματοποιούμε 4ωρη στάση εργασίας σε όλα τα πλοία του Πειραιά προκειμένου να διευκολύνουμε την προσέλευση και την συμμετοχή των πληρωμάτων σε αυτή.

Σε δεύτερο χρόνο σχεδιάζουμε και οργανώνουμε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Χρόνος πραγματοποίησης μια εβδομάδα μετά την Παναυτεργατική συγκέντρωση του Πειραιά. 

Σε τρίτη φάση περί το τέλος του Νοέμβρη 2016 να προγραμματίσουμε 48ωρη προειδοποιητική Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ενώ τουλάχιστον την πρώτη μέρα να σχεδιάσουμε συγκέντρωση στην Αθήνα (Πλατεία Κλαυθμώνος), πορεία στην Βουλή και συνάντηση εκεί με τα πολιτικά κόμματα.

Στην ενδιάμεση περίοδο μεταξύ της συγκέντρωσης στον Πειραιά και στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης με απόφασή μας να προχωρήσουμε σε 24ωρο αποκλεισμό και κατάληψη του ΝΑΤ.

Τέλος το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη του 2016 να εξετάσουμε, με βάση και την πορεία των κινητοποιήσεων και την συμμετοχή σε αυτές, την κλιμάκωση της απεργίας με νέα Πανελλαδική απεργία”.