Πολιτισμός
Νέο άλμπουμ Renegade Instruments

Με το νέο πλήρως ορχηστρικό άλμπουμ του “X” επανέρχεται λίγο πριν το τέλος του 2016 ο Renegade Instruments. Μπάσα και drum machines οδηγούν σε ένα απόκοσμο και σκοτεινό περιθώριο και οι σκληρές μελωδίες μεγαλώνουν τις εντάσεις. Σε αντίθεση με το industrial περιβάλλον, οι φωνές, τα πλήκτρα και τα σκρατσαρίσματα επαναφέρουν την ανθρώπινη διάσταση με ένα σχεδόν εργαλειακό τρόπο. Τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ανθρώπινη παρουσία. Ειδικά στην τέχνη τόσο ο παραγωγός όσο και ο θεατής, ο καταναλωτής, έχουν την δική τους σημασία. 

Πρόκειται σίγουρα για την πιο ώριμη και ολοκληρωμένη δουλειά του Renegade που μετά το Rebel που κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν (Νοέμβρης του 2015) έρχεται να επαναφέρει την άποψή του για ένα εικαστικό hip-hop. Έξω από τις συνηθισμένες μουσικές φόρμες ή, ακόμα χειρότερα, από τις νόρμες που χρησιμοποιεί η μουσική βιομηχανία για να ενσωματώσει την πιο underground σκηνή, ο Renegade  έχει επανειλημμένα αποδείξει πως ένας παραγωγός μπορεί να υπάρξει συνδέοντας τα πιο πρωτοπόρα στοιχεία της μουσικής με την πραγματική καθημερινότητα.

Έχοντας φτάσει στο 5ο του άλμπουμ ο Renegade έχει ήδη δημιουργήσει μια δική του δύσκολη μουσική βάση, ένα καθόλου εύκολο προσωπικό εικαστικό περιεχόμενο. Κάποιοι θα το δουν σαν απόμακρο, όμως δεν είναι. Γιατί o Renegade είναι πραγματικά γειωμένος και κανείς δεν μπορεί να δει αυτή τη βάση και αυτό το περιεχόμενο χώρια από την κοινωνική και πολιτική παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη. 

Έχοντας δώσει πραγματικές μάχες μέσα στην hip-hop κοινότητα ενάντια στον ομοφοβία και τον σεξισμό, ενάντια στην ενσωμάτωση και την εμπορευματοποίηση για ακόμα μεγαλύτερη πολιτικοποίηση, με παρουσία μέσα στο κίνημα και μέλος από τα φοιτητικά του χρόνια στο ΣΕΚ ο Renegade (κατά κόσμον Βασίλης Μυρσινιάς) προσπαθεί να δείξει το δρόμο της πολιτικής ενότητας μεταξύ καλλιτεχνικής παραγωγής και κοινωνικής-πολιτικής παρουσίας. Δεν φοβάται να βγάλει την Εργατική Αλληλεγγύη και το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω ανοιχτά μέσα στο καινούριο του video clip «Night Bandits» υπενθυμίζοντας πως η διακίνηση των ιδεών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μάχης για την απελευθέρωση της κοινωνίας. Ακόμα και για την εικαστική, μουσική απελευθέρωση. 

Ο Renegade Instruments κάνει την παρουσίαση του νέου άλμπουμ του “X” με ένα δυνατό live την Παρασκευή 18 Νοέμβρη (SIX Dogs - Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 8.30μμ). Μαζί του στην σκηνή θα ανέβουν ο Dj Gzas που συμμετέχει και στο δίσκο, ο Andri J, το Βδέλυγμα και ο Sonder, μια καινούρια γενιά δημιουργών της πολιτικοποιημένης hip-hop, ενώ στο χώρο θα εκτίθενται και ζωγραφικές δημιουργίες της Βασιλικής Μεθενίτη.