Οι εισηγήσεις των συντρόφων βασίστηκαν πάνω σε τρία διαφορετικά κομμάτια. Η Δήμητρα Κυρίλλου περιέγραψε το πώς από μια μικρή ομάδα ομοφυλόφιλων που συγκρούστηκε με την αστυνομία στις 27 Ιούνη του 1969 στο μπαρ Stonewall Inn, δημιουργήθηκε το πρώτο ΛΟΑΤ (τα αρχικά του LGBT στα Ελληνικά) κίνημα με τη συμβολή του επαναστατικού Gay Liberation Front (GLF) και τη σύνδεση αυτού του κινήματος με όλες τις μάχες εκείνης της περιόδου.
Ο Μιχάλης Πισσαρίδης συνέδεσε την εξέλιξη ιστορικά, από την πρώτη επέτειο μνήμης για την εξέγερση στα πρώτα Gay Pride στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στην ΑΚΟΕ (το ελληνικό τμήμα του GLF) και συνέχισε με μια σύντομη ανασκόπηση φτάνοντας στους αγώνες του σήμερα. Η Μυρτώ Μαγγιώρου, συνέδεσε την τότε πολωμένη περίοδο που γέννησε το Stonewall, με τις μάχες του αντισεξιστικού και του εργατικού κινήματος, αναφερόμενη και στον αρνητικό ρόλο που έχουν παίξει οι χορηγίες στη διοργάνωση των διαδηλώσεων υπερηφάνειας.
Έκλεισε με την εναλλακτική πρόταση της Ομάδας Φύλου για την προώθηση του ΛΟΑΤ κινήματος, η οποία προσπαθεί να συνδέσει τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων με τη μάχη των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας και του ρατσισμού. Μια μάχη που χρειάζεται να βάζει διαρκώς στο κέντρο της τον αντιρατσισμό και τον αντιφασισμό. Τον ίδιο τον αντικαπιταλισμό που διεκδικεί την ανατροπή του συστήματος που γεννά όλες αυτές τις διακρίσεις. Γι’ αυτό άλλωστε οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της ομάδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βρίσκονται διαρκώς στις διαδηλώσεις και τις απεργίες, οργανώνουν μέσα στις σχολές και τους χώρους που εργάζονται.
Οι παρεμβάσεις στη συζήτηση άνοιξαν πλούσια κουβέντα, κυρίως για την αναγκαιότητα χτισίματος ενός αντιφασιστικού συντονισμού μέσα στη ΛΟΑΤ κοινότητα, την κατάσταση των δικαιωμάτων στην Ανατολή, τις αλλαγές στον αμερικάνικο ψυχιατρικό κώδικα ο οποίος αναθεωρήθηκε το 2005 εντάσσοντας την ομοφυλοφιλία στον κατάλογο των ψυχιατρικών νοσημάτων (!), αλλά και την πολιτική επιρροή που χρειάζεται να ασκήσει η Ομάδα στη συζήτηση εντός της κοινότητας για να κερδίσει τον αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό. Έγινε αναφορά στις πρόσφατες ευρωεκλογές όπου, σύμφωνα με έρευνα του Vote For Our Rights, το 3% της κοινότητας ψήφισε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ το 8% τη θεωρεί δύναμη που μπορεί να υποστηρίξει στην πράξη τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.
Τέλος, έγινε κάλεσμα σε όσους συμμετείχαν, να βρεθούν την Τετάρτη 11 Ιούνη στις κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ, όπου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το «μαύρο» της κυβέρνησης και το Σάββατο 14 Ιούνη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6μμ για τη διαδήλωση του Gay Pride 2014.