Αντιφασισμός
Παρίσι: Ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικο διήμερο

\r\n

Ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικο διήμερο που οργάνωσε στο Παρίσι η CONEX (Coordination Νationale Contre l’Extreme Droite, Πανεθνικός Συντονισμός Ενάντια στην Ακρα Δεξιά) με συμμετοχή αγωνιστών από ολόκληρο το φάσμα του αντιφασιστικού κινήματος.

\r\n

 

\r\n
\r\n
Το βασικό ζήτημα συζήτησης του διημέρου ήταν ο κίνδυνος της φασιστικής απειλής τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ευρώπη που εκφράστηκε κυρίαρχα με την άνοδο ακροδεξιών -φασιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές.\r\n

 

\r\n

Στη Γαλλία η άνοδος του FN έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην αριστερά και στη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, παρόλα αυτά από την επομένη των εκλογών μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από αντιφασιστικές διαδηλώσεις-εκδηλώσεις στις οποίες εντάσσεται και το 2ήμερο της Conex.

\r\n

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η μεγάλη κινητοποίηση που ετοιμάζεται στη Λυόν τον Νοέμβριο όπου θα πραγματοποιήσει το FN το κεντρικό του συνέδριο. Αντιφασίστες από όλη τη Γαλλία θα οργανώσουν μια πανεθνική διαδήλωση ενάντια στο FN τις ημέρες του συνεδρίου.

\r\n

Την κινητοποίηση στηρίζουν συλλογικότητες και συνδικάτα, ανάμεσά τους οι CAPAB, CONEX, Federation SUD Education, Riposte Antifasciste, Ras le Front Isere, Sang pour sans (Champigny 94), Solidaires Finances Publiques, SUD Education 34, Union syndicale Solidaires, VIRAGES (Houilles 78), VISA,VISA 13.

\r\n

Η ΚΕΕΡΦΑ Παρισιού χαιρετίζοντας την προσπάθεια ενός μεγάλου αντιφασιστικού μετώπου στη Γαλλία συμμετείχε εξ αρχής σε όλες τις κινητοποιήσεις στο Παρίσι. Έτσι και τώρα θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την μεγάλη αντιφασιστική καμπάνια και θα δουλέψουμε για την επιτυχία της. Παράλληλα θα συνεχίσουμε οργανώνοντας και την παγκόσμια ημέρα ενάντια στο φασισμό στις 21 Μάρτη, πρόταση που βάλαμε και στην κεντρική συνέλευση του διημέρου.

\r\n

Μάνος Καρτέρης

\r\n