Ευρωπαϊκή Ένωση
Λευτεριά στους Αιγύπτιους αγωνιστές

Λευτεριά στους φυλακισμένους αγωνιστές Μαχιενούρ Ελ Μάσρι, Αλάα Αμπντέλ Φατάχ και Μοχάμεντ Σολτάν μελών των Επαναστατών Σοσιαλιστών και όλων των κρατούμενων που βρίσκονται στις φυλακές της Αιγύπτου, απαίτησαν μία σειρά συνδικαλιστες, βουλευτές, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί, μαζί με μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της Αιγυπτιακής Κοινότητας, την Παραασκευή 20 Ιούνη έξω από την Αιγυπτιακή Πρεσβεία.

\r\n

Οπως αναφερει το ψήφισμα διαμαρτυρίας που επιδόθηκε στην Πρεσβεία της Αιγύπτου, “Το 2011 εκατομμύρια Αιγύπτιοι ξεσηκώθηκαν και ανέτρεψαν τη δικτατορία με μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις. Ακολούθησε  ένα  κύμα μαζικών κινητοποιήσεων διεθνώς (Ισπανία, ΗΠΑ, Τουρκία) εμπνευσμένο από την Τυνησία και την Αίγυπτο με ελπίδες ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Τα συνθήματα «ψωμί, δικαιοσύνη, ελευθερία» συγκλόνισαν όλο το Πλανήτη.

\r\n

Τρία χρόνια μετά οι παλιοί στρατηγοί της δικτατορίας επιστρέφουν απειλώντας τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, δικηγόροι, φοιτητές διώκονται, φυλακίζονται, βασανίζονται ξανά.

\r\n

Χαιρετίζουμε τους αγώνες για δημοκρατία, ψωμί και δουλειά που συνεχίζονται στην Αίγυπτο. Στην Ελλάδα έχουμε αγωνιστεί για την ανατροπή της δικτατορίας 1967-74 και την ανατρέψαμε με μαζικούς αγώνες κερδίζοντας το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των τριών σοσιαλιστών αγωνιστών, Μαχιενούρ Ελ Μάσρι, Αλάα Αμπντέλ Φατάχ και Μοχάμεντ Σολτάν. Απαιτούμε την παύση των διώξεων των αγωνιστών και την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατούμενων που διώκονται για τις ιδέες και τη δράσης τους”.

\r\n

“Ηρθαμε σήμερα εδώ για να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις των ακτιβιστών που θέλουν μια άλλη ζωη για την Αίγυπτο”, δήλώσε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. “Μια ζωη χωρις ισλαμιστες και στρατιωτικούς μια ζωή για τους πολίτες για την οποία μάχονται οι αριστερες δυνάμεις στην Αίγυπτο. Αντ\' αυτού το καθεστως τους φυλακίζει και τους εκτελεί με συνωπτικές διαδικασίες. Αυτό πρεπει να σταματησει”. “Το κίνημα που ανέτρεψε τη δικατορία ήταν έμπνευση για τα κινήματα στην Ελλάδα, στην Ινσταμπούλ τη Ν. Υόρκη, τη Μαδρίτη. Αυτό πάνε να καταστείλουν μέσα από τις διώξεις και τις φυλακίσεις και δηλώνουμε ότι θα είμαστε μαζί τους μέχρι την απελευθέρωση”, δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ. “Σε Ελλάδα και Αίγυπτο θα αγωνιζόμαστε πάντα για τη δημοκρατία και θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό”, είπε ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.