Εργατικό κίνημα
Εμποροϋπάλληλοι: Καταγγελία για το Πλαίσιο

Τις άθλιες εργασιακές συνθήκες στη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων με είδη ηλεκτρονικών υπολογιστών Πλαίσιο, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης.

\r\n
\r\n
“Η εταιρεία δηλώνει περήφανη κέρδη πάνω από 75% και την ίδια ώρα αντί να κάνει αυξήσεις στο (όπως είναι πλέον γνωστό) εντελώς πιεσμένο προσωπικό της, στρώνει το χαλί ενός εργασιακού μεσαίωνα.
\r\n
 
\r\n
Πρωτοστάτης στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Με ενοικιαζόμενους εργαζομένους. Έχοντας 4ωρους εργαζομένους των οποίων τα βασικά δικαιώματα καταπατώνται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ατομικές συμβάσεις, “υποχρεωτικών” 10ωρων που έχουν “κενά σημεία” στη θέση των ωρών παραπάνω δουλειάς. “Πρωταθλήματα” ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων με έπαθλο την μη απολυσή τους, μηχανάκια χρονομέτρησης της παραγωγικότητας που μετράνε ακόμα και την ώρα που θα πάνε στην τουαλέτα και ένα σωρό άλλες πρακτικές που καθιστούν την ζωή των εργαζομένων της μαρτύριο.
\r\n
 
\r\n
Τελευταίο επεισόδιο στο μακρύ αυτό σήριαλ του success story είναι η ανήθικη μεθόδευσή της ώστε να αντικαταστήσει τους 8ωρους εργαζόμενους της, με 4ωρους σκλάβους! Προφασιζόμενη ένα σωρό ανούσιες αφορμές απολύει παλιούς για να φέρει καινούργιους, κάνοντας από επιλογή και όχι ανάγκη, την 4ωρη εργασία κανόνα και όχι εξαίρεση”.
\r\n
Συγκεντρώσεις κι απεργιακοί αποκλεισμοί έξω από υποκαταστήματα του Πλαισίου αλλά και πολλών άλλων καταστημάτων, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20/7, στα πλαίσια της νέας απεργίας, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
\r\n