Αντιρατσιστικό κίνημα
Αμυγδαλέζα: Κι άλλος νεκρός μετανάστης

Tον θάνατο ενός κρατούμενου “λόγω εγκληματικής αδιαφορίας των ανθρωποφυλάκων  στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας” καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι συγκρατούμενοί του ξεκίνησαν απεργία πείνας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
\r\n
\r\n
 
\r\n
“Έχασε τη ζωή του ο Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Ασφάκ, ετών 26, στις 6 Νοέμβρη. Οι αρχές ενημέρωσαν την πρεσβεία του Πακιστάν στις 7 Νοέμβρη. Όπως καταγγέλλουν στη ΚΕΕΡΦΑ και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, ο Μοχάμεντ Ασφάκ, είχε χτυπηθεί βάρβαρα από αστυνομικούς σε μία από τις εξεγέρσεις στο στρατόπεδο Κορίνθου. Υπέφερε και επιζητούσε για πολλούς μήνες να θεραπευτεί λόγω σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος αλλά μόνο όταν βρέθηκε στο τελικό στάδιο, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.
\r\n
Οι συγκρατούμενοί του προχώρησαν από σήμερα, 17 Νοέμβρη, σε μαζική απεργία πείνας. Διάλεξαν τη μέρα αυτή συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Ήδη, οι αστυνομικοί τρομοκρατούν και εμποδίζουν τις επικοινωνίες τους με τον έξω κόσμο.
\r\n
 
\r\n
Είναι ειρωνεία ότι αυτές τις μέρες γίνεται η δίκη για την εξέγερση των κρατούμενων στην Αμυγδαλέζα τον Αύγουστο του 2013, με κατηγορούμενους δεκάδες μετανάστες. Στις  18 Νοεμβρίου συνεχίζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστήριο της Αμυγδαλέζας στις 10 Αυγούστου 2013. Έχουν ήδη εξεταστεί 4 μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί και ακολουθούν οι υπόλοιποι 21.  
\r\n
 
\r\n
Η παρουσία του αντιρατσιστικού κινήματος κατά τη διάρκεια της δίκης, αναδεικνύει στους δικαστές και στους ενόρκους ότι οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους, ότι αποτελούν κομμάτι μιας ολόκληρης κοινωνίας που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, στην τρόικα, στην κυβέρνηση και τους φασίστες. Είναι ώρα να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει η εξοντωτική μεταχείριση των κρατούμενων”.
\r\n