Νοσοκομεία - Γιατροί και νοσηλευτές μαζί

“Με την παρούσα ρύθμιση κινδυνεύουν ακόμη και οι 1339 θέσεις ΔΕ Νοσηλευτικού – Παραϊατρικού προσωπικού και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων από την προκήρυξη 7Κ/29/12/2009”, αναφέρει δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει πως “έτσι δεν πρόκειται να υπάρξει η προκήρυξη 3.000 θέσεων για το 2010 που αποτελούσε προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και του Υπουργού στη συνάντηση που είχαμε στις 19 Οκτώβρη”.

Συγκέντρωση

Κόντρα στις επιθέσεις, η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σωματείων έξω από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη, στις 11πμ. Ως συνέχεια, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη, ενώ με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου ετοιμάζει τρίμηνο απεργιακών κινητοποιήσεων που θα εξειδικευθεί το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη.

Τον τελευταίο χρόνο του μνημονίου, οι επιθέσεις στα νοσοκομεία και στους εργαζόμενους σε αυτά πολλαπλασιάστηκαν. Το ίδιο διάστημα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ μειώθηκαν όσο ποτέ άλλοτε. Παρά το γεγονός ότι η ΟΕΝΓΕ και οι νοσοκομειακοί γιατροί βγήκαν σε κινητοποιήσεις με τις οποίες θα μπορούσε να συντονιστεί η ΠΟΕΔΗΝ, παρά το γεγονός ότι μια σειρά κομμάτια του δημοσίου βρέθηκαν μπροστά στη μάχη ενάντια στο μνημόνιο, η ηγεσία της Ομοσπονδίας των Εργαζόμενων στα Νοσοκομεία αρνήθηκε να κινητοποιηθεί. Περιορίστηκε στη συμμετοχή της στις πανεργατικές και τις απεργίες της ΑΔΕΔΥ, χωρίς να ανταποκριθεί στη διάθεση της βάσης των εργαζόμενων για αγώνα ενάντια στα μέτρα.

Τα νοσοκομεία, όμως, βράζουν από οργή. Αυτό δείχνουν οι επισχέσεις εργασίας προσωπικού που έχουν ξεσπάσει σε αρκετά νοσοκομεία για απλήρωτα δεδουλευμένα μηνών. Αυτή η οργή χρειάζεται να οργανωθεί από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις των σωματείων και κινητοποιήσεις, για ν' αναγκαστεί η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να κάνει πράξη το 3μηνο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η Πανεργατική στις 15 Δεκέμβρη, όπου στο δρόμο θα είναι γιατροί και νοσηλευτές μαζί, μπορεί να είναι η αρχή.

  • Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το Σωματείου Εργαζόμενων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, στις 12μ.
  • Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών καλεί η ΕΝΙΘ τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη, στις 12, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.