Εργατικό κίνημα
Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ: Να ξαναστήσουμε τα νοσοκομεία που μας ρήμαξαν
Στις 9, 10 και 11 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στο ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα.
\r\nΗ Μαρία Αλιφιέρη, τεχνολόγος από το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η Μαρία Αλεξανδρίδου, νοσηλεύτρια ΤΕ από το Θριάσειο και ο Χρίστος Αργύρης, ειδικευόμενος γιατρός στο Γεννηματάς, μίλησαν στην Εργατική Αλληλεγγύη και την Έλλη Πανταζοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και τους στόχους της αντικαπιταλιστικής αριστεράς τόσο μέσα στο Συνέδριο όσο και στη συνέχιση του κινήματος στα νοσοκομεία.
\r\n\r\n
\r\n
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\nΜαρία Αλιφιέρη
\r\nτεχνολόγος, γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Αγλ. Κυριακού
\r\nΠάμε φέτος στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ με μια μεγάλη αλλαγή. Με μια αριστερή κυβέρνηση που ο κόσμος την ήθελε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τώρα κάθεται να δει τι θα γίνει. Βρίσκεται σε μια περίοδο που διεκδικεί να πραγματοποιηθούν τα αίτηματα των αγώνων του.
\r\nΕγώ είμαι από τα Αγλαΐα Κυριακού όπου το σχήμα μας αυτή τη φορά στις εκλογές διπλασίασε τη δύναμή του στο σωματείο, έχει βγάλει δυο αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχουμε με συγκεκριμένες θέσεις, μεταφέροντας και τη θέληση πολλών συναδέλφων.
\r\nΣτα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από το προηγούμενο συνέδριο είχαμε από τη μία μια σαρωτική επίθεση στα νοσοκομεία από τη μεριά των κυβερνήσεων, είχαμε όμως και τρομερή αντίσταση. Δεν πέρασε μήνας χωρίς κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης της Υγείας. Και σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στην Αθήνα.
\r\nΑυτό έγινε για δυο λόγους. Πρώτον γιατί μεγάλωσε η δύναμη της επαναστατικής αριστεράς μέσα στα σωματεία το προηγούμενο διάστημα. Όπου έγιναν εκλογές οι δυνάμεις μας κατάφεραν πολύ καλά αποτελέσματα. Και το δεύτερο στοιχείο ήταν ο Συντονισμός των νοσοκομείων. Με πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Άγιο Σάββα και κατάφερε να δημιουργήσει έναν μαζικό συντονισμό αγωνιστών και σωματείων που απλώθηκε πανελλαδικά. Φτάσαμε στο να γίνονται πανυγειονομικές απεργίες, να πλημμυρίζουν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας και να μπλοκάρει η είσοδος του Υπουργείου Υγείας. Αναγκάζοντας μέχρι και την ίδια την ΠΟΕΔΗΝ να συρθεί σε αυτό, βγάζοντας πολλές φορές κινητοποίηση επειδή δεν είχε άλλη επιλογή.
\r\nΕίναι χαρακτηριστικό αυτής της μαχητικότητας ότι στην προεκλογική περίοδο η συζήτηση με τους συναδέλφους έφτανε στο πώς μπορούμε να ανατρέψουμε συνολικά την κατάσταση. Πώς μπορούμε να παλέψουμε για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους με ανθρώπινες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Άρα για το που μπορούμε να βρούμε τα λεφτά και τη συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους.
\r\nΤαυτόχρονα γινόταν πολλή συζήτηση για τους φασίστες και το ρατσισμό. Στα νοσοκομεία έχουμε δώσει σκληρές μάχες ενάντια στο ρατσισμό. Όλοι οι εργαζόμενοι συστρατευθήκαμε στο να αποκρούσουμε τις ρατσιστικές πολιτικές που μιλούσαν για «υγειονομική βόμβα» και άλλες αισχρότητες. Αυτή τη στιγμή μέσα στα νοσοκομεία δε μπορεί κανείς να βγει ανοιχτά να μιλήσει υπέρ της Χρυσής Αυγής και αυτό ήταν αποτέλεσμα της δράσης όλων μας που αποτρέψαμε τις ρατσιστικές αιμοδοσίες με «αίμα μόνο για Έλληνες». Γι’ αυτό η οργάνωση της διαδήλωσης στις 21 Μάρτη στην παγκόσμια μέρα αντιφασιστικής δράσης, είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία για τους εργαζόμενους. Οι υγειονομικοί πιστεύουμε θα συμμετέχουν μαζικά.
\r\nΑκόμα και κόσμος που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ήταν πεισμένος πως μόνο αν συνεχίσουμε τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε τα αιτήματά μας. Και μάλιστα πως το να συνεχίσουμε είναι μονόδρομος, πως τίποτα δε χαρίζεται. Η επόμενη μέρα από τις εκλογές ήταν σαν γιορτή, αλλά δεν υπήρχε κανένας εφησυχασμός.
\r\n\r\n
\r\nΜαζικές προσλήψεις
\r\nΑυτό γιατί οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, οι τρεις τραυματιοφορείς ανά βάρδια σε ένα τεράστιο νοσοκομείο, η πολύωρη αναμονή των ασθενών, δεν αλλάζουν δια μαγείας. Το σίγουρο είναι πως στα νοσοκομεία χρειάζονται μαζικές προσλήψεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Γι’ αυτό οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για τα νοσοκομεία μπορεί να είναι καλές, αλλά δεν αρκούν. Αν δεν προσληφθεί προσωπικό, αν δεν ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν με τα μνημόνια, ο όγκος της δουλειάς δε θα μπορεί να καλυφθεί. Και δε μιλάμε για μια οποιαδήποτε δουλειά, μιλάμε για την υγεία του κόσμου. Αν δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση, από αύριο αν είναι δυνατόν, δε μπορεί να λυθεί το θέμα.
\r\nΕμείς στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ πάμε με ένα τέτοιο πλαίσιο. Διεκδικώντας αυτά που αναδείχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από το κίνημα των υγειονομικών.
\r\nΝα ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία και να λειτουργήσουν κανονικά όπως πριν. Να γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Είναι αστείο και τραγικό να βλέπεις διάφορους μεγαλοκαπιταλιστές να κάνουν δωρέες στα νοσοκομεία, στα οποία όμως δεν υπάρχει προσωπικό να τα δουλέψει. Στο δικό μας νοσοκομείο, όπου οι ελλείψεις των χειρουργείων είναι τεράστιες και μια καθυστέρηση μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε ένα παιδί, πήραν πριν λίγο καιρό νοσηλευτές να τους πάνε στον Άγιο Σάββα για να λειτουργήσουν μια αντίστοιχη δωρεά που έκανε η Λάτση.
\r\nΌλη αυτή η ιστορία προετοιμάζει τους χώρους των νοσοκομείων για να μπουν οι ιδιώτες μέσα, σαν «αναγκαίο κακό», για να δουλέψουν τάχαμου οι υποδομές.
\r\nΔιεκδικούμε την πλήρη κατάργηση της ιδιωτικοποίησης. Δωρεάν Υγεία για όλο τον κόσμο. Αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας. Η τεράστια μείωση είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σε διάφορα νοσοκομεία καν οι αντιδραστήρες για τις εξετάσεις αίματος.
\r\nΌλα αυτά τα διεκδικούμε σαν αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να τα οργανώσουμε.
\r\nΑυτό το συνέδριο η αριστερά έχει τη δυνατότητα να το καθορίσει. Έχοντας στο νου μας τις μάχες που δώσαμε και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί μέσα στο χώρο των νοσοκομείων.
\r\n\r\n
\r\n\r\n \r\n
\r\n\r\n
Χρίστος Αργύρης
\r\nειδικευόμενος γιατρός στο Γεννηματάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
\r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\nΣε αυτήν την εκκωφαντική κατάρρευση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έπαιξαν τεράστιο ρόλο. Δεν είναι τυχαίο πως η ομοσπονδία της ΠΟΕΔΗΝ, παρά την ηγεσία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, ήταν η ομοσπονδία που έκανε τις περισσότερες απεργίες μέσα στα χρόνια των μνημονίων.
\r\n Πολύ δυναμικές απεργίες γιατί ο κόσμος στα νοσοκομεία είχε εξαγριωθεί με όλα αυτά που γίνονταν. Και μάλιστα ήμασταν οι πρώτοι που σημειώσαμε τις μεγάλες ανατροπές μέσα στους εργατικούς χώρους. Δεν ξεχνάμε το παράδειγμα του Άγιου Σάββα όπου η αντικαπιταλιστική αριστερά πήρε για δυο φορές την ηγεσία του σωματείου, δεν ξεχνάμε ότι οι γιατροί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δεύτερη δύναμη μετά τη ΔΑΚΕ στην ΕΙΝΑΠ, ότι η αριστερά είναι πλειοψηφία μέσα στην ίδια την ΟΕΝΓΕ. Άρα μιλάμε για γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό μέσα στα νοσοκομεία που δώσανε τις μάχες και γι’ αυτό είμαστε πεπεισμένοι ότι ήμασταν οργανικό κομμάτι της ανατροπής της κυβέρνησης.
\r\nΔώσαμε και πολιτικές μάχες. Οι αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες δεν έγιναν ποτέ, γιατί αντέδρασαν όλοι οι εργαζόμενοι ενάντια στο ρατσισμό και τον αποκλεισμό των μεταναστών. Ο Άδωνις ήταν από τους λίγους υπουργούς που εξευτελίστηκαν τόσο γρήγορα γιατί δε μπόρεσε να πατήσει το πόδι του σε κανένα νοσοκομείο.
\r\nΤα νοσοκομεία όμως είναι σε μια κατάσταση διάλυσης. Έχουν συνταξιοδοτηθεί διευθυντές και δεν έχουν έρθει μόνιμοι επιμελητές. Έχουν φύγει νοσηλευτές και δεν έχουν αντικατασταθεί από κανέναν. Έχουν κλείσει μια σειρά νοσοκομεία αλλά και τα τοπικά ΙΚΑ.
\r\nΟι υποσχέσεις από τη μεριά της νέας κυβέρνησης και του υπουργού για κατάργηση του πεντάευρου, την κάλυψη των ανασφάλιστων κλπ είναι καλοδεχούμενες. Απλώς θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά είναι μάχες που είναι ξεκινημένες μέσα στα νοσοκομεία.
\r\nΜπορεί η οδηγία να ήταν να μην θεραπεύουμε τους ανασφάλιστους και τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά εμείς τη γράψαμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Σε σχέση με τα 5 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο κάναμε τα στραβά μάτια. Πέρα από τις καταλήψεις στα ταμεία που ήταν αυτές που απέσυραν και την πρώτη οδηγία, τα 25 ευρώ.
\r\nΌσο για τα φάρμακα και την εξαγγελία για μικρότερη συμμετοχή από πλευράς ασφαλισμένων, υπάρχουν δυο ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το πρώτο είναι ότι το κούρεμα του PSI τσάκισε τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτά τα λεφτά χρειάζεται να επιστρέψουν. Είναι λεφτά της δουλειάς όλων μας, και όσων ακόμα δουλεύουν και όσων απολύθηκαν. Το δεύτερο είναι ότι οι φαρμακοβιομηχανίες είναι ιδιωτικές, και όσο αυτό δεν αλλάζει θα υπάρχει περιθώριο ασυδοσίας από τη μεριά τους και τα φάρμακα θα παραμένουν πάρα πολύ ακριβά. Χρειάζεται να κρατικοποιηθούν οι φαρμακοβιομηχανίες. Όπως η ALAPIS, που έκλεισε πριν δυο χρόνια περίπου. Θα μπορούσε να κρατικοποιηθεί και να παράγει πολύ καλά, φτηνά φάρμακα.
\r\nΧρειάζεται παρ’ όλα αυτά να επιμείνουμε στο αίτημα δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Και αυτό σημαίνει και δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη. Μπορεί να το παρέχει αυτό η κοινωνία. Εφαρμόζοντας εργατικό έλεγχο σε δημόσιες φαρμακοβιομηχανίες.
\r\n\r\n
\r\nΣαρωτική αλλαγή
\r\nΚαι άρα, μπορεί να είναι καλοδεχούμενες οι μέχρι τώρα εξαγγελίες αλλά είναι συμβολικές. Η πραγματικότητα είναι ότι χρειαζόμαστε 20.000 νοσηλευτές και 7 με 8 χιλιάδες γιατρούς. Ότι τα ΙΚΑ χρειάζεται να ξανανοίξουν, να γυρίσουν οι απολυμένοι και να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα. Αυτό σημαίνει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ και νέους παχυλούς προϋπολογισμούς για την Υγεία. Οι προϋπολογισμοί που έφτασαν σταδιακά στα 2 δις για τα νοσοκομεία ήταν ψίχουλα. Και γι’ αυτό επιβάλλεται μια σαρωτική αλλαγή.
\r\nΑυτό δεν θα γίνει με υποσχέσεις και αναμονή, πρέπει οι εργαζόμενοι στην Υγεία να εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο δρόμο. Ξέροντας ότι είναι σαφώς καλύτερο να μιλάς με έναν αριστερό υπουργό Υγείας παρά με έναν φασίστα όπως ο Άδωνις ή ο Βορίδης. Ταυτόχρονα όμως, χωρίς αυταπάτες ότι με ένα μαγικό ραβδί θα ικανοποιηθούν όλα όσα ζητάμε.
\r\nΈχουμε μπροστά μας το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, μιας από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες, και ξέρουμε ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ θα βρεθούν ξεπουπουλιασμένες. Μάλιστα με ένα πρώτο μέτρημα φαίνεται ότι χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία. Δε θέλουμε όμως να είναι ένα χλιαρό συνέδριο. Θέλουμε να αντανακλά την κατάρρευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, να αντανακλά τους αγώνες που έχουμε κάνει. Θέλουμε ένα συνέδριο με αγωνιστικές αποφάσεις.
\r\nΗ απεργιακή συνέχεια για τη δικαίωση των αγώνων μας θα είναι μάχη των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέσα στο συνέδριο, η οποία θα συμμετάσχει πιο δυνατή από την προηγούμενη φορά που εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο στο συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ. Τώρα μπορούμε να πάμε για παραπάνω. Θέλουμε ενωτικά αλλά και αιχμηρά να κερδίσουμε και τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς, που όλη η αριστερά συμμετέχει πιο δυνατή αυτή τη φορά, προκειμένου να οργανώσουμε τη συνέχεια χωρίς αυταπάτες και αναμονή.
\r\nΞέρουμε ότι το αντικαπιταλιστικό αντιμνημόνιο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση μέσα στα νοσοκομεία. Γιατί υπάρχει πολύς κόσμος, πολύς περισσότερος από όσους στήριξαν εκλογικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καταλαβαίνει ότι αν δε διαγράψεις το χρέος, αν δεν κρατικοποιήσεις τις τράπεζες, δε μπορείς να βρεις τα λεφτά για να κάνεις αυτά που χρειάζεται.
\r\nΟι δυνατότητες για τη συνέχιση ενός αισιόδοξου κινήματος που δε ρίχνει μόνο κυβερνήσεις, μπορεί όμως να πάρει και τα λεφτά από τις τσέπες των καπιταλιστών και να τα βάλει στην παροχή δημόσιας και δωρεάν Υγείας, είναι πολύ μεγαλύτερες.
\r\n\r\n
\r\n\r\n \r\n
\r\n\r\n
Μαρία Αλεξανδρίδου
\r\nνοσηλεύτρια ΤΕ στο Θριάσειο
\r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\nΓια μένα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και σαφώς καταλαβαίνω ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι χαρούμενοι με την αλλαγή της κυβέρνησης και τις υποσχέσεις των νέων υπουργών. Ωστόσο βλέπω κάποια πράγματα, ήδη από τις εξαγγελίες, που δεν μου αρέσουν.
\r\nΌπως το ότι μια από τις πρώτες κινήσεις του Κουρουμπλή ήταν να πάει να συναντηθεί με τον Κοκκινάκη. Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή της Πρόνοιας, ο οποίος είναι τελείως μνημονιακός. Ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές της αξιολόγησης και τώρα τον διορίζουν Γενικό Γραμματέα Υγείας. Δεν θεωρώ ότι αυτό είναι ένα θετικό βήμα.
\r\nΜπορεί να μην απολύθηκαν νοσηλευτές επί μνημονίων, αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι ανάγκες είναι καλυμμένες. Το ένα ζήτημα είναι πως οι νοσηλευτές που εργάζονταν στα νοσοκομεία που έκλεισαν, φαίνεται να μην έχουν απορροφηθεί αλλού. Επίσης ανέκαθεν υπήρχε έλλειψη ενώ ο αριθμός νοσηλευτών αναλογικά με τους κατοίκους είναι εδώ και χρόνια πολύ μικρός.
\r\nΣτον δικό μας τον κλάδο είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της αξιολόγησης, που όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κατάφεραν να ενωθούν και να την κοντράρουν. Είχαμε όμως και το ζήτημα του «καθηκοντολόγιου», ένα νομοσχέδιο που έβγαλε ο Βορίδης λίγο πριν παραδώσει το Υπουργείο και έδινε το δικαίωμα συνταγογράφησης στους νοσηλευτές. Αυτό το νομοσχέδιο άνοιξε έναν ολόκληρο πόλεμο μέσα στους νοσηλευτές αλλά και ανάμεσα σε νοσηλευτές και διάφορες ομοσπονδίες γιατρών. Σε σχέση με το αν θα έπρεπε να έχουν αυτό το δικαίωμα οι νοσηλευτές ή όχι. Εμένα αυτό που μου έμεινε από αυτή την ιστορία είναι πως διάφοροι βρήκαν ευκαιρία να προσπαθήσουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Και αυτό είναι πρόβλημα.
\r\nΣ’εμάς, πέρα από την ΕΝΕ, την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, δημιουργήθηκε πριν δυο χρόνια μια ομοσπονδία νοσηλευτών, η ΠΑΣΟΝΟ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρωτοβουλία δεξιών, που προσπάθησε να μας διασπάσει, τάζοντας λαγούς με πετραχείλια στους νοσηλευτές ότι θα πρέπει να έχουν υψηλότερες αποζημιώσεις από τους γιατρούς και διάφορα άλλα. Ακόμα και η τελευταία προσπάθεια να φτιαχτεί πανελλαδικός σύλλογος νοσηλευτών ΔΕ, βγάζοντας ανακοινώσεις πάνω σε πραγματικά προβλήματα, πως οι ΔΕ είναι σε χειρότερη μοίρα και παραπονούμενοι για τις εξελίξεις, ήταν μια προσπάθεια συντεχνιακή.
\r\n\r\n
\r\nΌλοι ενωμένοι
\r\nΑυτό που προσπαθούν στην ουσία είναι να μην είμαστε μονιασμένοι οι εργαζόμενοι. Γιατί όλοι είδαν, ειδικά με τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, ότι επιτέλους μπορούμε να είμαστε όλοι ενωμένοι, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, όλοι. Και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μπορεί να έχουν φύγει πολλοί συνάδελφοι λόγω μνημονίων, αλλά είμαστε ένας τρομακτικά μεγάλος αριθμός που αν ενωθεί μπορεί να πετύχει πάρα πολλά.
\r\nΚαι το ότι ο Κουρουμπλής συνάντησε πρώτους αυτούς, χωρίς να επιδιώξει να συναντηθεί με την ΟΕΝΓΕ ή την ΠΟΕΔΗΝ, δυστυχώς δεν προμηνύει τις καλύτερες των εξελίξεων.
\r\nΑπό την άλλη, έχει εξαγγείλει προσλήψεις, κυρίως σε γιατρούς. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αν σκεφτεί κανείς τις ανάγκες των νοσοκομείων. Στο δικό μας νοσοκομείο έχουμε μεγάλο πρόβλημα με αυτό. Αντιμετωπίζουμε παντελή έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και σε εμάς πρόβλημα με τα χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού και αυτές τις μέρες αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα η παιδιατρική κλινική και η αιμοδοσία. Όλα λειτουργούν χάρη στις αντοχές και την προσφορά του υπάρχοντος προσωπικού. Οπότε οι προσλήψεις είναι αναγκαίες. Μέχρι στιγμής οι εξαγγελίες όμως είναι γενικές. Μιλάει για περίπου
\r\n1.000 γιατρούς, ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.
\r\nΠεριμένουμε να διαψευστούμε, όμως δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια. Αυτός είναι και ο στόχος μας για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Και δικός μου αλλά και όλων των συντρόφων που θα συμμετέχουν. Δε θα είναι συγκαταβατική η συμμετοχή μας εκεί, αλλά θα πιέσουμε όλους τους σύνεδρους. Να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για το τί διεκδικούμε και να βάλουμε μπροστά τις κινητοποιήσεις για να τα πετύχουμε.
\r\n\r\n
Συνέλευση Συντονιστικού Νοσοκομείων
\r\nΤην Τετάρτη 4/2 στις 6.30μμ στο αμφιθέατρο του Άγ. Σάββα, ο Συντονισμός Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και εργαζομένων Νοσοκομείων πραγματοποιεί ανοιχτή συνέλευση με θέμα: Οι πολιτικές εξελίξεις, οι πρωτοβουλίες για τη συνέχεια και το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ