Μαθητές
Μαθητές Αnticapitalista

Αυτή τη βδομάδα κυκλοφορεί το νέο τεύχος της εφημερίδας των μαθητών Anticapitalista και είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στις 21 Μάρτη και τον διεθνή αντιφασιστικό ξεσηκωμό. Με άρθρα από τις μάχες που έδωσε το μαθητικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, αλλά και ενάντια στο νέο Λύκειο.

Ο Ηλίας από το Μπραχάμι στο πρωτοσέλιδο, καλεί στις 21 Μάρτη και στη μάχη για να ξεκινήσει άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η Δανάη από τα Λιόσια καλεί σε συνέχιση των αγώνων ενάντια στα μέτρα και το Νέο Λύκειο, αναφέροντας πως οι δηλώσεις του νέου Υπουργού δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης για τους μαθητές.
 
“Πέρυσι οργανώσαμε τις 22 Μάρτη με εκδηλώσεις και μοιράσματα στα σχολεία”, λέει ο Ανέστης από τα Βριλήσσια. “Να κατέβουν όλα τα σχολεία με τα δικά τους μπλοκ στην Ομόνοια στις 21 Μάρτη”.
 
Η Ίρις από την Ελληνογαλλική γράφει για την ομοφοβία. Για τη σεξουαλικότητα και την καταπίεσή της που έβαλε στο στόχαστρο των φασιστικών επιθέσεων ομόφυλα ζευγάρια. Η Κωνσταντίνα από το 56ο Λύκειο γράφει για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και για τη διεθνή ενότητα του αντιφασιστικού κινήματος που προχωράει μέσα από τον συντονισμό για τις 21 Μάρτη.
 
Ο Γιώργος από το Κερατσίνι καλεί όλους τους μαθητές σε ενεργή συμμετοχή για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, ενώ η Σοφία από τους Αμπελόκηπους μεταφέρει τις προσπάθειες που γίνονται στο σχολείο της για την οργάνωση ημέρας δράσης σε αυτό.
 
Ο Μάριος από τη Σιβιτανίδειο γράφει για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Πέτρος από την Πεύκη έστειλε ένα κείμενo  για την καταστολή που εξαπέλυσε η προηγούμενη κυβέρνηση στο μαθητικό κίνημα.
Το εφημεριδάκι κλείνει με ένα άρθρο για τη Ρόζα Λούξεμπουργκ παρουσιάζοντας το βιβλίο της “Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση”.