Φοιτητικό κίνημα
ΕΑΑΚ: Παναθηναϊκή συνάντηση

Την Πέμπτη 28 Μάη πραγματοποιήθηκε παναθηναϊκή συνάντηση των σχημάτων της ΕΑΑΚ στην Αθήνα, η πρώτη μετά τις φοιτητικές εκλογές. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η στάση απέναντι στη νέα συμφωνία-μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πρωτοβουλίες όσον αφορά το αντιφασιστικό κίνημα, καθώς και ο συνολικότερος προσανατολισμός της ΕΑΑΚ. 
 
Η Μαριλένα Κουντούρη από το Πάντειο μας είπε: «Το μάζεμα μας έγινε στο Πολυτεχνείο. Το αμφιθέατρο του Γκίνη ήταν κατάμεστο από μέλη της ΕΑΑΚ και ανένταχτους φοιτητές που ήρθαν να παρακολουθήσουν. Από τη δική μας μεριά οι φοιτητές του ΣΕΚ και στις παρεμβάσεις μας και στην εξόρμηση έξω από το αμφιθέατρο ανοίγαμε δύο βασικά ζητήματα. 
 
Νέο μνημόνιο
 
Το πρώτο είναι η αντιμετώπιση απέναντι στο νέο μνημόνιο που φαίνεται να έρχεται αυτή τη στιγμή. Η ΕΑΑΚ πρέπει να κάνει την προσπάθεια σε όλες τις σχολές να βγει γύρος Γενικών Συνελεύσεων όπου θα προτείνουμε καταλήψεις διαρκείας. Αυτό κάναμε σε κάθε άλλη περίπτωση που κατέβαζαν μνημόνιο, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Επίσης, δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει πίσω η αντιφασιστική δουλειά. Χρειάζεται να έχουμε παρουσία την Πέμπτη 4 Ιούνη έξω από τα Δικαστήρια για την δίκη των νεοναζί και να δώσουμε συνέχεια. Να μπουν όλα τα σχήματα της ΕΑΑΚ σε αυτή τη μάχη. 
 
Το δεύτερο που ανοίγαμε είναι το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα και η οργάνωση των μαχών με την τακτική του ενιαίου μετώπου. Παλεύουμε για τη διαγραφή του χρέους, για τον φοιτητικό και εργατικό έλεγχο στις σχολές μας, ό, τι βάζει το μεταβατικό πρόγραμμα. Για αυτό τοποθετηθήκαμε αρνητικά στη συνεργασία με το ΑΡΔΙΝ, την φοιτητική παράταξη που συνδέεται με το Σχέδιο Β’. Όσοι θεωρούν ότι η κοπτοραπτική κειμένων και η πρόσθεση δίπλα στον τίτλο της ΕΑΑΚ άλλων δυνάμεων θα μας ενισχύσει κάνουν λάθος. Η δύναμη μας είναι οι κινηματικές συνεργασίες και ο καθαρός προσανατολισμός πατώντας πάνω στο αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα, όχι πετσοκόβοντας το».