Φοιτητικό κίνημα
ΑΣΚΤ: Ανακοίνωση ΕΑΑΚ

Ανακοίνωση ενάντια στις αξιολογήσεις μαθημάτων-καθηγητών, για δωρεάν διαμονή στους καλλιτεχνικούς σταθμούς της ΑΣΚΤ εξέδωσε το σχήμα της ΕΑΑΚ στην ΑΣΚΤ. 
 
Απόσπασμα από την ανακοίνωση αναφέρει: “...στην σχολή μας έχει πλέον μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα αξιολογήσεων μαθημάτων-καθηγητών και η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ότι οι αξιολογήσεις, με όποιο κριτήριο κι αν γίνονται, δεν έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της σχολής. Αντίθετα, ωθούν σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των σχολών και κλείνουν το μάτι στους ιδιώτες και το κεφάλαιο να κάνουν κουμάντο μέσα στα πανεπιστήμια. Από τη μία οι σχολές που θα αναδεικνύονται χαμηλόβαθμες και ταυτόχρονα το κράτος δεν θα δίνει κονδύλια και από την άλλη οι επιχειρηματίες που περιμένουν σαν αρπαχτικά. Επίσης, δημιουργεί πάτημα στο δρόμο για το χωρισμό καλών-κακών σχολών και άρα στο κλείσιμο ή την εκτενή υποχρηματοδότηση των «κακών» ιδρυμάτων. Τέλος, η διαφορά ανάμεσα στην αξιολόγηση στο δημόσιο και στα πανεπιστήμια είναι ότι στην περίπτωση των πανεπιστημίων η αξιολόγηση γίνεται εσωτερικά, δηλαδή οι φοιτητές καλούνται να αξιολογήσουν το κάθε μάθημα και καθηγητή. Δεν θα γίνουμε ρουφιάνοι στο βωμό του κέρδους...
 
Το δεύτερο σημείο που θέλουμε να αναφέρουμε είναι ότι πλέον κάθε φοιτητής θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 5 ευρώ την ημέρα κατά τη διαμονή του σε κάποιο από τους καλλιτεχνικούς σταθμούς της ΑΣΚΤ. Η απόφαση της πρυτανείας της σχολής μας να προβεί σε μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να μας βρίσκει παρά κάθετους. Με βάση αυτά που αναφέραμε και παραπάνω η ενέργεια αυτή δίχνει ότι πάνε να φορτώσουν τα σπασμένα στους φοιτητές. Η αδυναμία του κράτους να χρηματοδοτεί επαρκώς τα πανεπιστήμια εκφράζεται και έτσι. Μ αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος και για το ξεπούλημα των σταθμών σε επιχειρήσεις.
 
Όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν εμφανώς από την επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίζει να ξεχρεώνει τα μνημόνια και να εφαρμόζει νέα, πράγμα που για να πετύχει τον τελευταίο καιρό έφτασε να παίρνει τα αποθεματικά από τα πανεπιστήμια, τους δήμους, τα νοσοκομεία. Αυτή η κατηφόρα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα κι αυτό μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας διεκδικώντας τη διαγραφή του χρέους και τον εργατικό έλεγχο”.