Πολιτισμός
Κινηματογράφος: “Eδώ δεν υπάρχει άσυλο”

Μια ταινία για την punk και ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας της δεκαετίας του ’80 ξεκινάει να προβάλλεται από τις 17 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ. Ο τίτλος «Εδώ δεν υπάρχει άσυλο» παραπέμπει στην ατάκα ενός αστυνομικού διευθυντή λίγο πριν αμολήσει τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια στα μέσα της δεκαετίας του ‘80. 
 
Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το δελτίο τύπου, «μέσα από συνεντεύξεις μελών των συγκροτημάτων του ‘80 και ατόμων που εμπλέκονταν στις μουσικές-κοινωνικές εξελίξεις αλλά και μέσω της ιστορίας μιας γυναίκας που ψάχνει να βρει το χαμένο, οικογενειακό της, παρελθόν αποτυπώνεται, στην ταινία, το κυρίαρχο συναίσθημα μιας εποχής (που πέρασε αλλά μοιάζει να είναι ακόμα παρούσα).
 
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί  Βάσω Καμαράτου, Στάθης Σταμουλακάτος, Βιργινία Κλαστάδα, Όλγα Παπαδημητρίου, Νίκος Δημητρακόπουλος, συμμετέχει η  Όλυα Λαζαρίδου - και βέβαια τα μέλη των ίδιων των συγκροτημάτων:  Παρθενογένεσις, Magic de Spell, Groupies, Stress, Panx Romana, Ανυπόφοροι, Metro Decay, Villa 21, Yell-o-Yell, Clown, South of no North, Not 2 without 3, Anti Troppau Council, Yeah!, Χωρίς Περιδέραιο, Αρνάκια, Libido Blume, Flowers». Στη σκηνοθεσία ο Μιχάλης Καφαντάρης, στη Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Νίκος Χανιώτης και στο σενάριο-δημοσιογραφική επιμέλεια ο Θανάσης Γιαννόπουλος.