Εργατικό κίνημα
Carrefour Μαρινόπουλος: Όχι στις απολύσεις

Mεγάλος είναι ο κίνδυνος να βρεθούν στην ανεργία έως και 250 εργαζόμενοι των σουπερ-μάρκετ Carrefour-Μαρινόπουλος αφού η διοίκηση της εταιρίας προσανατολίζεται στο κλείσιμο 20 καταστημάτων πανελλαδικά. 
 
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της «απαιτεί και διεκδικεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος», ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η εταιρεία Μαρινόπουλος που διαφημίζεται πλέον ως 100% ελληνική εταιρία έχει υποχρέωση να απορροφήσει όλους τους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνει, σε άλλα γειτονικά μεγαλύτερα καταστήματα, στα οποία άλλωστε το προσωπικό σπανίζει και η εντατικοποίηση της εταιρίας έχει χτυπήσει κόκκινο». 
 
Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες το Σωματείο των σουπερ-μάρκετ Μαρινόπουλος διενεργεί εκλογές από την Κυριακή 4/10 έως και την Τρίτη 6/10. Για πρώτη φορά στις εκλογές θα συμμετέχει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Στην προεκλογική της ανακοίνωση σημειώνει για τις τελευταίες εξελίξεις: «Ο Μαρινόπουλος και οι μέτοχοι της εταιρίας όχι μόνο δεν έχουν χάσει από την οικονομική κρίση αλλά όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις στα Βαλκάνια και σε εξαγορές τοπικών αλυσίδων σουπερμάρκετ στην Ελλάδα.
 
Το σωματείο με την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε σχέδια για εκ περιτροπής εργασία, περαιτέρω μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις και πετύχαμε την επαναπρόσληψη συναδέλφων που διεκδικούσαν την παραμονή τους στην δουλειά.
 
Nα τα πάρουμε όλα πίσω
 
Σίγουρα έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα το επόμενο διάστημα. Έχουμε την δύναμη να τα πάρουμε όλα πίσω και να σταματήσουμε τις καινούργιες επιθέσεις της επιχείρησης». 
 
Για τις εκλογές ζητά την στήριξη των εργαζόμενων επειδή «το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, που συμμετέχει στις εκλογές του σωματείου μας, είναι ένα καινούργιο εγχείρημα που φιλοδοξεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Διεκδικούμε την μεγαλύτερη συσπείρωση συναδέλφων στο σωματείο και δίνουμε έμφαση στην συμμετοχή και την οργάνωση των αγώνων από τα κάτω και τον συντονισμό μας με άλλους κλάδους».
 
Oι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του Σωματείου (Σωκράτους 51, 2ος όροφος στην Ομόνοια). Την Κυριακή 4/10 από τις 10πμ έως τις 4μμ, ενώ τη Δευτέρα 5/10 και την Τρίτη 6/10 από τις 11πμ έως τις 5μμ.