Φοιτητικό κίνημα
Συμπαράσταση στους απεργούς

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς του πανεπιστημίου, 12/10 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Αναβολή επ’ αόριστον πήρε η δίκη των διωκόμενων εργαζόμενων του Πανεπιστημίου Αθήνας την Δευτέρα 12 Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο χώρο των Δικαστηρίων στην Ευελπίδων.
 
Θυμίζουμε ότι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην απεργία που βγήκε «παράνομη» το Νοέμβρη του 2013 ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες. Μαζί τους στη συγκέντρωση στην Ευελπίδων βρέθηκαν για συμπαράσταση δεκάδες συνάδελφοί τους, αντιπρόσωποι από πρωτοβάθμια σωματεία και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, φοιτητές από πολλούς συλλόγους, το ΜΑΣ και την ΕΑΑΚ.
 
Η Ντίνα Σπυροπούλου από τους διωκόμενους εργαζόμενους μας δήλωσε: «Πήραμε αναβολή επ’ αόριστον λόγω ωραρίου. Ήμασταν η τελευταία υπόθεση που θα εκδικαζόταν για σήμερα. Η ανταπόκριση του κόσμου που συγκεντρώθηκε ήταν μεγάλη και συγκινητική. Τους ευχαριστούμε όλους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Μέσα στον Οκτώβρη θα οργανώσουμε νέα Γενική Συνέλευση για να δούμε τα επόμενα βήματα».
 
Όσο πλησίαζε η ημερομηνία της δίκης τόσο αυξάνονταν τα σωματεία και οι συλλογικότητες που έβγαζαν ψηφίσματα για τους εργαζόμενους που διώκονται άδικα και εκδικητικά. Την τελευταία εβδομάδα ψηφίσματα στήριξης έβγαλαν: η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ, Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρεθύμνου), ο Σύλλογος Δασκάλων Α’ Πειραιά, ο Σύλλογος Δασκάλων Υπαίθρου Νομού Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζόμενων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η ΔΟΕ, η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας, ο Σύλλογος Εργαζόμενων Στατιστικής Υπηρεσίας κ.ά.