Φοιτητικό κίνημα
Γιάννενα: Κινητοποιήσεις στην Εστία Δουρούτης

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι φοιτητές που μένουν στην Εστία Δουρούτης στα Γιάννενα. Νέα συνέλευση του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών έχει οριστεί για την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στις 8μμ στο χώρο του Συλλόγου.
 
Η Νεφέλη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας μετέφερε πως έχει η κατάσταση: «Δυστυχώς στην Εστία μας πληρώνουμε εδώ και χρόνια 45 ευρώ το μήνα για να μένουμε. Ο Σύλλογος μας είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2009, αλλά καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε ξανά πέρυσι. Από τότε έχουμε οργανώσει κινητοποιήσεις διεκδικώντας να μην πληρώνουμε για τη διαμονή μας. Φέτος, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν συμφοιτητές μας χωρίς δωμάτιο καθώς από τα 800 περίπου άτομα οι 100 δεν έχουν πληρώσει. Χρωστούν στην Εφορία Εστιών, όπως λέγεται η υπηρεσία στην Εστία. Κάθε χρόνο κάνουμε αίτηση για να ανανεώσουμε τη διαμονή μας, οπότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. 
 
Στην κινητοποίηση που κάναμε μας απάντησαν ότι τα χρέη των φοιτητών μπορεί να πάνε από την Εφορία Εστιών στην κανονική Εφορία, σαν να χρωστάμε στο δημόσιο. Έχουμε κάνει δύο συνελεύσεις και μια μέρα κατάληψη στην Πρυτανεία για να αναδείξουμε τα αιτήματά μας. Δεν θα αφήσουμε να πεταχτεί κανένας έξω. Έχουμε φτιάξει και Συντονιστικό όπου νέος κόσμος ανέλαβε αρμοδιότητες, πχ να φτιάξει αφισάκια. Θα κάνουμε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη με πρόταση για κατάληψη διαρκείας στην Πρυτανεία μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Θα ζητήσουμε στήριξη και από τους φοιτητές όλων των σχολών».