Πολιτισμός
Θέατρο: Ανθρωπο­φύλακες

Για δεύτερη σαιζόν ανεβαίνει από την Τετάρτη 14 Οκτώβρη  και κάθε Τετάρτη στις 9:00μμ, έως τέλος Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, κρατήσεις τηλ: 210-3425.637) η συγκλονιστική μεταφορά του βιβλίου του Περικλή Κοροβέση «Ανθρωποφύλακες». 
 
Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στην πολιτική μαρτυρία του ίδιου του συγγραφέα, που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και αναφέρεται στις δοκιμασίες και τα βασανιστήρια που υπέστη ο ίδιος από τη χούντα των συνταγματαρχών. 
Το έργο ανέβηκε τον περασμένο Μάιο για πρώτη φορά στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής και, μετά από την θερμή υποδοχή του κοινού, συνεχίζει και φέτος. Πρόκειται για έναν σκληρό μονόλογο, που ερμηνεύει μοναδικά ο ηθοποιός Πάνος Τζίνος σε σκηνοθεσία του Χάρη Γιουλάτου προσπαθώντας να βρει τα κοινά σημεία του χθες με το σήμερα, μέσα από τη λειτουργία ενός συστήματος εκφοβισμού, ελέγχου και εξαναγκασμού των ατόμων και των μαζών, αλλά και την αντίσταση σ’ ένα τέτοιο σύστημα.
 
Οι «Ανθρωποφύλακες» εκδόθηκαν για πρώτη φορά στην Στοκχόλμη το 1969. Το βιβλίο μεταφράσθηκε σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, κυκλοφόρησε σε μεγάλο αριθμό αντιτύπων και απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές από τα εγκυρότερα έντυπα της Ευρώπης, ενώ ο διεθνής τύπος αναδημοσίευσε εκτεταμένα αποσπάσματα.
 
Οι αναγνώστες της Εργατικής Αλληλεγγύης μπορούν με το κουπόνι που δημοσιεύουμε αυτή την εβδομάδα να δουν την παράσταση 2 άτομα με ένα εισιτήριο.