Νεολαία
Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η κατάληψη

Η κατάληψη στο Ρέθυμνο συνεχίζει ακάθεκτη για τέταρτη εβδομάδα και δίνει έμπνευση στους φοιτητές παντού. Την Πέμπτη 5/11 παρόλο που οι φοιτητές του Ρεθύμνου δεν κατάφεραν να ανέβουν από την Κρήτη λόγω της απεργίας στα πλοία, το κάλεσμά τους για κλιμάκωση με καταλήψεις από τις 12 έως τις 17 Νοέμβρη και νέες Γενικές Συνελεύσεις μοίραζαν φοιτητές από συλλόγους της Αθήνας. 
Την εικόνα από τις κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο μας μετέφερε η Μαριλύδα Ανδρουλάκη λίγο πριν συνεδριάσει το Συντονιστικό Κατάληψης την Δευτέρα 9 Νοέμβρη: «Την Τετάρτη 11 Νοέμβρη έχουμε νέα Γενική Συνέλευση για τη συνέχεια της κατάληψης. Αυτή είναι η διάθεση που επικρατεί. Πολύ σημαντικό είναι ότι κάναμε σύσκεψη με τα σωματεία του Ρεθύμνου που είχαν βγει σε κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα. Ήταν εκεί το Σωματείο του Δήμου που είχε κάνει μονοήμερη κατάληψη στις 4/11, το σωματείο του Νοσοκομείου όπου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διοικητικοί του Πανεπιστημίου, εργαζόμενοι από την Νομαρχία που έχουν Γενική Συνέλευση, αντιπρόσωποι από τους Δασκάλους και την ΕΛΜΕ. Ετοιμάζουμε κοινή εκδήλωση την Τρίτη 10/11 (σ.σ την ώρα που η ΕΑ έφευγε για το τυπογραφείο) για να συντονίσουμε την δράση μας για τη Γενική Απεργία». 
 
Πρόσθεσε επίσης ότι: «Η κατάληψη έχει μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο, υπάρχει καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων με εξορμήσεις και μοίρασμα προκηρύξεων στην πόλη. Ξεκίνησε να λειτουργεί και Ομάδα Φύλου και Σεξουαλικότητας με αφορμή τις σεξιστικές επιθέσεις από μέλη της ΔΑΠ στην τελευταία συνέλευση. Η Ομάδα θα κάνει παρέμβαση στη νέα Γενική Συνέλευση». 
 
Τέλος, μας κατήγγειλε επίθεση σεσημασμένου χρυσαυγίτη σε μέλη της κατάληψης: «Οδηγός των ΚΤΕΛ, γνωστός φασίστας, επιτέθηκε σε μέλη της κατάληψης μέσα στο λεωφορείο σε απομακρυσμένη περιοχή στις 4/11. Κλείδωσε τους φοιτητές μέσα στο λεωφορείο και τους απειλούσε. Παρά το ότι το σημείο ήταν μακριά, 200 φοιτητές έφτασαν εκεί πολύ γρήγορα. Την Πέμπτη 5/11 κάναμε διαδήλωση στα ΚΤΕΛ. Ο συγκεκριμένος έχει συμμετάσχει σε μαχαιρώματα μεταναστών μαζί με ομάδα χρυσαυγιτών, ενώ έχει στείλει ένα νεαρό ζευγάρι στο νοσοκομείο πριν από δύο χρόνια».