Νεολαία
Τραμπούκικη επίθεση

Κοινή ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσαν οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς (ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερή Συσπείρωση, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΕΔ, ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΕΝ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Παρέμβαση, ΣΕΚ) ενάντια στην τραμπούκικη επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο.  
 
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές, μέλη αριστερών πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων του κινήματος, το πρωί της Κυριακής 15/11 στην είσοδο του κάτω Πολυτεχνείου, πριν από την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 
Η επίθεση εξαπολύθηκε από ομάδα με χαρακτηριστικά τυφλής-μηδενιστικής βίας και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις κλασικού τύπου παρακρατικές επιθέσεις. Τα στοιχεία που βρίσκονται πίσω από αυτή, απόλυτα ξένα προς το κίνημα και κάθε έννοια πολιτικής, δε δίστασαν να εκτοξεύσουν αδιακρίτως προς τον συγκεντρωμένο κόσμο πέτρες και γυάλινα μπουκάλια, να ανοίξουν κεφάλια με λοστάρια, να εκστομίσουν τις χειρότερες απειλές και να κινηθούν γενικά με δολοφονικό τρόπο απέναντι σε αγωνιστές του κινήματος.
 
Συνολική επίθεση
 
Γνωρίζουμε καλά πως τέτοιου είδους περιστατικά αντικειμενικά εξυπηρετούν τη συνολική επίθεση που δέχονται λαός και νεολαία από τις δυνάμεις του συστήματος, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Εκ των πραγμάτων εντάσσονται σε μια ολόκληρη διαδικασία όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας και θωράκισης απέναντι στον “εχθρό” λαό, ως απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθούν ξένο και ντόπιο κεφάλαιο… 
 
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Με αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε και περιφρουρημένα θα ενισχύσουμε τον τριήμερο εορτασμό. Τέτοιες απόπειρες τρομοκράτησης -που συνδέονται με ανάλογες επιθέσεις σε γραφεία και εκδηλώσεις αριστερών οργανώσεων το προηγούμενο διάστημα- θα πέσουν στο κενό. Τέλος, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δε θα δείξουμε καμία ανοχή από τη μεριά μας και καλούμε κάθε δύναμη του κινήματος να καταδικάσει και να απομονώσει τέτοιες πρακτικές.
 
Από κοινού καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους και το μαζικό λαϊκό κίνημα να αναδείξει το παραπάνω ζήτημα και να καταδικάσει το γεγονός…»