Νεολαία
ΤΕΙ Αθήνας: Mετά την τετραήμερη κατάληψη - Συνεχίζουμε, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας

Στη ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας τις δύο τελευταίες εβδομάδες δίνουμε μάχη να οργανώσουμε το σύλλογο μας. Στη Γενική Συνέλευση που έγινε δύο εβδομάδες πριν αποφασίστηκε τετραήμερη κατάληψη και συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 4 και 5 Νοέμβρη, καθώς και συμμετοχή στη Γενική Απεργία. 
 
Πήραμε επίσης απόφαση για συμμετοχή του Συλλόγου μας στο συλλαλητήριο για να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Πάνω σε αυτό το ζήτημα άνοιξε πολλή συζήτηση μέσα στη συνέλευση και πολύς κόσμος κερδήθηκε μέσα από αυτη τη διαδικασία. 
 
Δεν κλείσαμε τη σχολή για τέσσερις μέρες και φύγαμε. Αντίθετα, δημιουργήθηκε συντονιστικό κατάληψης. Οργανώσαμε δράσεις όπως η παρέμβαση που κάναμε στα λεωφορεία για δωρεάν μεταφορά των φοιτητών. Κάναμε προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τους πρόσφυγες, οργανώσαμε κατάληψη του ΕΛΚΕ μέσα στο ΤΕΙ και συνολικά αυτό βοήθησε στη συμμετοχή περισσότερων φοιτητών στις κινητοποιήσεις και την κατάληψη. 
 
Στη δεύτερη Γενική Συνέλευση είχε πολύ περισσότερο κόσμο. Από τη δική μας μεριά ως ΕΑΑΚ κατεβάσαμε πρόταση που υποστήριζε την συνέχεια της κατάληψης, για συμμετοχή και στο τριήμερο του Πολυτεχνείου. 
 
Απαράδεκτη ήταν η στάση του ΜΑΣ. Όχι μόνο δεν έβαζε καμιά πρόταση για τη συνέχεια, αλλά επιτέθηκε στην ΕΑΑΚ με λάσπη και ψέματα, όπως ότι «δεν συμμετέχουμε στην απεργία», ενώ επιχείρησε να κερδίσει μαζί του ένα αντιδραστικό κομμάτι που είχε κατέβει στην συνέλευση για να στηρίξει «πλαίσιο αντικατάληψης». 
 
Το αποτέλεσμα είναι ότι η σχολή μας είναι ανοιχτή (σ.σ. Δευτέρα 16/11) παρόλο που έχει ξεκινήσει από την Κυριακή 15 Νοέμβρη ο
γιορτασμός του Πολυτεχνείου. Παρόλα αυτά, η πραγματοποίηση των δικών μας συνελεύσεων και η μαζικότητά τους, βοήθησαν στο να γίνουν συνελεύσεις και σε άλλες σχολές του ΤΕΙ (ΣΔΟ, ΣΕΥΠ) που τον τελευταίο καιρό υπάρχει δυσκολία να βγουν. Συνεχίζουμε, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας. 
Διοτίμα Χριστοπούλου, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας