ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΤ: “Ψηφίζουμε όπως αγωνιστήκαμε”

Παράλληλα, εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΡΤ πραγματοποιούνται στις 18/11. “Να ψηφίσουμε όπως αγωνιστήκαμε” προτείνουν οι Financial Crimes, το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζομένων στα ΜΜΕ, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την κριτική τους στην ίδια τη διαδικασία “Οι αποφάσεις του ΔΣ της εταιρίας για κρίσιμα ζητήματα όπως οι αρχικοί κανονισμοί εργασίας και κανονισμοί προσωπικού, σύμφωνα με τον νόμο δεν χρειάζονται διαβούλευση με τα συνδικάτα μας, αλλά αντίθετα η διοίκηση μπορεί να αποφασίζει όπως θέλει η ίδια, πράγμα που έκανε. Ακόμη και οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο ΔΣ της εταιρίας, αυτές γίνονται με τον απαράδεκτο τρόπο που [...] δεν επιτρέπει σε συνδικαλιστές να είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ της εταιρίας. Πρόκειται για αποδοχή της δεξιάς προπαγάνδας ότι για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα ευθύνη έχουν οι συνδικαλιστές και όχι οι εξωτερικές παραγωγές, οι αναθέσεις κλπ” επισημαίνουν οι FC. 
 
“Δίνουμε τη μάχη για να κερδίσει τις εκλογές το μπλοκ του αγώνα που για δύο χρόνια έδωσε μάχη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. [...] Αυτοί που πάλεψαν μαζί μας για δύο χρόνια, και όχι κάποιοι που συμβιβάστηκαν και στήριξαν τα σχέδια των Σαμαροβενιζέλων, ή δεν άντεξαν τη μάχη και έφυγαν νωρίς, ή κάποιοι που έψαχναν συνεταιριστικές λύσεις μακριά από τη συλλογική μας δράση. Ανάμεσα στους υποψήφιους ξεχωρίζουν συνάδελφοι που από την πρώτη στιγμή του αγώνα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μάχη, σε κάθε διαδήλωση, ήταν παρόντες. Στήριξαν το ertopen με κάθε τρόπο.
 
Αρνήθηκαν να συμβιβαστούν, αρνήθηκαν να μπουν στη λογική των «συνεταιρισμών»” λέει η ανακοίνωση των FC “φωτογραφίζοντας” τις υποψηφιότητες των Γιάννη Λευκιμιάτη και Παναγιώτη Καλφαγιάννη και του ανταποκριτή Ηλείας, Γιώργου Μαρινόπουλου.
 
Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η ΕΡΤ που άνοιξε δεν είναι αυτή που προσδοκούσαμε όσοι παλέψαμε κι αυτή που είχαν υποσχεθεί αυτοί που τώρα είναι στην εξουσία. 
 
Το επόμενο διάστημα θα έχουμε μετακινήσεις προσωπικού ενώ ανοικτά είναι τα ζητήματα του γενικού κανονισμού, της ΣΣΕ, του οργανογράμματος κλπ και δεν βλέπουμε διάθεση συνεννόησης από τη διοίκηση. Με το νομοσχέδιο που φτιάξανε, ο Ταγματάρχης έχει εξουσίες απόλυτου άρχοντα εκεί μέσα, με “δικαίωμα” να αποφασίζει και να διατάσσει. Μάλιστα τις περισσότερες φορές ακόμα και το ΔΣ της ΕΡΤ, θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αποφάσεις του Ταγματάρχη. Τραγικό για μια αριστερή υποτίθεται κυβέρνηση που θα δικαίωνε έναν τόσο μεγάλο αγώνα. Δεδομένων αυτών και τώρα που λόγω των εκλογών για το Δ.Σ της ΕΡΤ έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα, έχει σημασία να εκλέξουμε ανθρώπους που θα μεταφέρουν στους εργαζόμενους το τι συμβαίνει στα κέντρα των αποφάσεων για να μπορούμε να τα παλέψουμε. 
Γιάννης Λευκιμιάτης, εργαζόμενος ΕΡΤ