Απεργιακό Κίνημα
Νοσοκομεία: Οι αρμόδιοι δηλώνουν “αναρμόδιοι”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας έγινε την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζόμενων του Αττικού νοσοκομείου. Την κινητοποίηση στήριξαν επίσης τα σωματεία των εργαζόμενων σε Γεννηματά, Άγιο Σάββα, Παίδων Πεντέλης και Αγλαΐα Κυριακού που πήραν αποφάσεις για στάσεις εργασίας, καθώς και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων. 
 
Οι εργαζόμενοι απαιτούν προσλήψεις και χρηματοδότηση για την Yγεία καθώς η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία είναι παραπάνω από ανησυχητική. Σε όλα υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών. 
 
Η αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε το υπουργείο Υγείας είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, Π. Γιαννουλάτο. Όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην συνάντηση απαντούσε εντελώς κυνικά στα αιτήματα που του μετέφεραν λέγοντας είτε ότι δεν υπάρχουν λεφτά είτε ότι ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει με ακρίβεια για τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων. 
 
Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων με ανακοίνωσή του καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων: «Γνωρίζουμε ότι η μάχη είναι σκληρή. Η κυβέρνηση προχωράει τα μνημόνια. Τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση, οι περικοπές συνεχίζονται στο νέο προϋπολογισμό, οι προσλήψεις πολλά θα... και αυτά με το σταγονόμετρο, το ΠΕΔΥ πάει για ιδιωτικοποίηση. Στο ασφαλιστικό αντιδραστικές αλλαγές είναι ήδη δρομολογημένες, τα όρια είναι ήδη στα 67, τα ταμεία είναι λεηλατημένα, ενώ ετοιμάζονται για απόσυρση του κράτους απο την κοινωνική ασφάλιση και για γενικευμένες περικοπές σε συντάξεις -μισθούς.
 
Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση οργανώνουμε την αγωνιστική συνέχεια στο χώρο της δημόσιας Υγείας. Μπορούμε να κλιμακώσουμε για να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία. Κυβέρνηση, ΕΕ και δανειστές, να μην περάσουν πάνω από τις ζωές μας».