Νέα από τους χώρους
Εργαζόμενοι μουσικοί: “Ενάντια στην απληρωσιά”

Σε κοινοποίηση του προβλήματος και κινητοποίηση προχωρήσαμε οι καλλιτέχνες που πραγματοποιήσαμε συναυλία την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη και μείναμε απλήρωτοι στο τέλος της. Η συναυλία δόθηκε στη μουσική σκηνή Μεθωδία και οι μουσικοί όχι μόνο δεν πληρωθήκαμε τη μέρα της συναυλίας, αλλά έχοντας χρεωθεί έξοδα για τη συναυλία το ζήτημα κράτησε μέχρι και τρεις μέρες μετά. Πήραμε την απόφαση να έρθουμε σε επικοινωνία με το Σύλλογο Μουσικών και σωματεία, να βγάλουμε ηλεκτρονική αφίσα για το ζήτημα και να οργανώσουμε συγκέντρωση στην περιοχή του Κεραμεικού. 
 
Τη μέρα της συγκέντρωσης και 5 ώρες πριν από αυτή επικοινώνησαν μαζί μας από το χώρο και μας ανακοίνωσαν ραντεβού στο οποίο θα πληρωθούμε-όπως και έγινε μια ώρα πριν την συγκέντρωση που μετατράπηκε σε παρέμβαση ενάντια στην απληρωσιά. Για να πετύχει αυτή η κίνηση βοήθησαν έμπρακτα και με αλληλεγγύη πολλοί συνάδελφοι και σύντροφοι/ισσες μουσικοί και μη. 
 
Τελευταία πληθαίνουν τα παραδείγματα απληρωσιάς στο χώρο. Θα χρειαστεί να κοινοποιούνται και να μην αφήνονται πρώτα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες ώστε  να μην περνούν στα ψιλά λόγω των όχι μεγάλου ύψους χρωστούμενων ή λόγω φόβου. Μπορούμε να πληρωνόμαστε αξιοπρεπώς μέχρι και το τελευταίο ευρώ που συμφωνούμε.
R.I.