Νέα από τους χώρους
Φασιστική επίθεση στο Γκάζι

Φασιστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γκάζι. Όπως καταγγέλει ο Δ.Β. από το Περιστέρι, “Σάββατο προς Κυριακή 3/1, γύρω στις 5.30 κατευθυνόμουν μόνος μου προς το Rainbow στο Γκάζι (Δεκελέων 40) όπου είχε Metal βραδιά για να δω αν ήταν κάποιος γνωστός μου. Μπροστά από τη είσοδο του μαγαζιού ήταν μια παρέα γύρω στα 15 άτομα, ηλικίας όχι πάνω από 25. Την ώρα που έφτανα στο μαγαζί, ένας από αυτούς – παντελώς άγνωστος σε μένα – νομίζοντας πως ήμουν αναρχικός άρχισε να με γρονθοκοπεί και οι υπόλοιποι αφού με έριξαν κάτω με χτύπαγαν με κλοτσιές και μπουνιές (γύρω στα 10 άτομα) βρίζοντας εμένα και την αναρχία ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν απαθείς”. Όταν ο ίδιος κατήγγειλε την επίθεση στο ΑΤ Πετραλώνων η αστυνομία δεν έδωσε καμιά σημασία. 
 
“Η αστυνομία συνεχίζει να καλύπτει τις φασιστικές επιθέσεις”, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου. “Είναι σαφές ότι η δράση του αντιφασιστικού κινήματος έχει ωθήσει τους φασίστες στο περιθώριο και έτσι προσπαθούν να βρουν κάλυψη σε μέρη και ώρες που μένουν μακριά από τα φώτα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι εξαφανίστηκαν τελείως. Είναι άμεσο καθήκον του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος να κλιμακώσει τη μάχη ώστε να καταδικαστεί συνολικά η Χρυσή Αυγή, η δράση των φασιστών και να τους εξαφανίσουμε από τις γειτονιές και τα μαγαζιά.
 
Δεμένα με αυτή τη μάχη, χρειάζεται να ξηλώσουμε τα ρατσιστικά μέτρα που συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη φαρέτρα των νεοναζί. Ο φράχτης στον Έβρο, η κλιμάκωση της δράσης της FRONTEX, οι συμφωνίες της κυβέρνησης με την Ευρώπη φρούριο φέρνουν το θάνατο για τους πρόσφυγες και ταυτόχρονα εξοπλίζουν τη Χρυσή Αυγή να στοχοποιεί τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, την Αριστερά και τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος.
 
Γι' αυτό σαν ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τέτοιου είδους επιθέσεις, να παλεύουμε για να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά και να υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες ενώ παλεύουμε για να γκρεμίσουμε τους φράχτες της ρατσιστικής Ευρώπης”, τονίζεται στην ανακοίνωση.