Νέα από τους χώρους
Όχι στις διώξεις ενάντια στον Τζαβέντ Ασλάμ

Αναβλήθηκε για τις 19 Γενάρη η δίκη του επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας και μέλους του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας Τζαβέντ Ασλάμ μετά από μήνυση του Γενικού Γραμματέα της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα που επρόκειτο να εκδικαστεί το περασμένο Σάββατο 9 Γενάρη.
 
Παραμονή των Φώτων η ΕΛΑΣ προχώρησε σε σύλληψη του Τζαβέντ Ασλάμ μετά από μήνυση του Γενικού Γραμματέα της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα. Η μήνυση της πρεσβείας τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση, απειλή κλπ. Πρόκειται για κλιμάκωση των διώξεων στις οποίες πρωτοστάτησε η ΕΛΑΣ για να κατασταλούν οι δράσεις της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος κατά της διεφθαρμένης διπλωματικής αντιπροσωπείας, η οποία εδώ και μήνες αντιμετωπίζει την καθημερινή διαμαρτυρία με κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία, για τα μαύρα χρήματα που απαιτεί από τους μετανάστες για ανανεώσεις διαβατηρίων και επικυρώσεις εγγράφων.
 
Η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει 19 φορές σε κατασταλτικές προσαγωγές, παραπέμποντας μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας σε δίκες, όπου σε κάποιες επιβλήθηκαν πρόστιμα. Παρά τις μηνύσεις και τις καταγγελίες της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος για εμπλοκή του ίδιου του Γενικού Γραμματέα σε απειλές με μαχαίρια ποτέ δεν προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο ίδιος είχε το θράσος να απειλεί ότι θα πάρει το όπλο του και θα πυροβολήσει τον Τζαβέντ Ασλάμ, αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις έξω από τη πρεσβεία! Είχε το θράσος να φωτογραφίζει την κατάθεση του Τζαβέντ Ασλάμ στο ΑΤ του Συντάγματος!
 
Η δίκη που θα γίνει στις 19/1 αποτελεί ποινικοποίηση της ελεύθερης πολιτικής δράσης. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει δώσει μάχες κατά του ρατσισμού και της καταστολής υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών από την υπόθεση των απαγωγών των είκοσι οκτώ Πακιστανών μέχρι τους εργάτες γης της Ν.Μανωλάδας και της Γενικής Ανακύκλωσης. Στάθηκε μαζί το αντιφασιστικό κίνημα απέναντι στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της δολοφονικής δράσης των φασιστών.
 
“Δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Την Κυριακή 17 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουμε νέα μαζική κινητοποίηση στο γνωστό χώρο στην Πακιστανική Πρεσβεία” δήλωσε στην εργατική αλληλεγγύη ο Τζαβέντ Ασλάμ, καλώντας όλο τον κόσμο και στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια στις 19/1.