Εργατικό κίνημα
Απεργία στα ΕΛΠΕ

Δευτέρα 1 Φλεβάρη στην πύλη των ΕΛΠΕ

Στην απεργιακή φρουρά των ΕΛΠΕ που βρίσκονται ήδη στην 4η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων βρέθηκε συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης στο πλευρό των εργατών απεργών της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής και διανομής πετρελαιοειδών της χώρας. 
 
Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει δυο 48ωρες απεργίες μέχρι Δευτέρα 1η Φλεβάρη, διεκδικώντας μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού και ασφαλή οργανογράμματα (εκπαίδευση προσωπικού, μείωση υπερωριών κτλ.). 
 
H εργοδοσία είναι τόσο ξεδιάντροπη που με ψεύτικες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν συντρέχει λόγος για απεργία. Είναι ντροπή λίγους μόνο μήνες μετά το ατύχημα που προκάλεσε στα τέλη του Μάη 2015 το θάνατο 4 εργατών και τον τραυματισμό άλλων και ενώ δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για ασφαλή και μόνιμη εργασία στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, η εργοδοσία να προσπαθεί να πείσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην λειτουργία της μονάδας.
 
Όπως τονίζεται από την πλευρά του σωματείου, δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος από την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με την προκήρυξη 10ήμερης απεργίας για την διεκδίκηση αξιοπρεπών μισθών και συνθηκών εργασίας.