Απεργιακό Κίνημα
Αγρότες: Aπομονώστε τους ναζί

Μαζική ήταν η αποδοκιμασία από τους απεργούς ενάντια στους λιγοστούς φασίστες που τρύπωσαν στο μπλοκ των αγροτών μπροστά στη Βουλή.

Με προβιά αγωνιζόμενων αγροτών προσπαθούν να ντυθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές και μέλη της ναζιστικής συμμορίας που περιτριγυρίζουν τα μπλόκα προσπαθώντας να φωτογραφηθούν προβοκάροντας τον αγώνα των αγροτών. 
 
Η πραγματικότητα είναι πως από την Κρήτη μέχρι την Πελοπόννησο, από την Ήπειρο μέχρι την Θεσσαλία και τον Έβρο, η μικρή και μεσαία αγροτιά γυρίζει την πλάτη της στους ναζί της Χρυσής Αυγής.  
 
“Καμία συναλλαγή με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, γιατί είναι εχθροί του λαού και των αγροτών” τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγρότες του μπλόκου του Ασπροχώματος στην Μεσσηνία, ενώ ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδόσει σχεδόν όλα τα μπλόκα που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων που τονίζουν μεταξύ άλλων πως πρέπει να “Απομονώνουμε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή που στο όνομα της εθνικής παραγωγής στηρίζει τους μεγαλοαγρότες όπως στηρίζει και τους εφοπλιστές”.
 
Με τον ίδιο τρόπο, κρυμμένοι πίσω από πανό αγροτών από τη Λοκρίδα, εμφανίστηκαν χρυσαυγίτες και στην Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη στην Αθήνα. Φτάνοντας μπροστά στη Βουλή άρχισαν να πετάνε αυτοσχέδιες κρότου-λάμψης δημιουργώντας συνθήκες έντασης και αμέσως μετά άρχισαν να φωνάζουν φασιστικά συνθήματα μεταξύ των οποίων και “ο Κασιδιάρης στη βουλή, τα τρακτέρ στην εθνική”.
 
Αμέσως απέναντί τους βρήκαν το μπλοκ του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, της ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και κόσμου από δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων που αντέδρασαν στις ναζιστικές προκλήσεις. Τα συνθήματα “Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί” και “Ούτε στη βουλή ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά” ερέθισαν τους φασίστες που άρχισαν να προκαλούν. Σε λίγη ώρα απομονώθηκαν και αναγκάστηκαν να εξαφανιστούν βρίζοντας χυδαία τον Παύλο Φύσσα και φωνάζοντας «ορθοδοξία ή θάνατος ρε μ…..».
 
“Οι αγρότες στα μπλόκα και οι εργάτες στις απεργίες χρειάζεται να απομονώνουν παντού και πάντα τους απόγονους των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων της ναζιστικής  κατοχής. Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες να ψαρεύουν στα θολά νερά για να χτίσουν ξανά τάγματα εφόδου κατά της αριστεράς και των συνδικάτων. Καμιά προβιά δεν μπορεί να κρύψει το ναζιστικό δολοφονικό πρόσωπο τους”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ μετά την ναζιστική πρόκληση στην πανεργατική.
 
Παρόμοια  απομονώθηκαν φασίστες  που πήγαν να διαδηλώσουν στην τεράστια πανεργατική της Λάρισας. 
 
«Μαζί με τους αγρότες, εργάτες, αγρότες ενωμένοι όλοι μαζί θα απομονώσουμε τους φασίστες και θα τους βάλουμε εκεί που είναι η θέση τους, στη φυλακή. Κασιδιάρης φυλακή τα τρακτέρ στην εθνική, είναι το κοινό σύνθημα για όλους μας”, τόνισε αμέσως μετά την φασιστική προβοκάτσια ο Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής σύνταξης της Εργατικής Αλληλεγγύης και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Oι μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, αν και χωριστές, έγιναν στη Λάρισα στις 4 Φλεβάρη,  όπου 15.000 κόσμος διαδήλωσε συνολικά. Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου διαδήλωσαν πάνω από 10.000 εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και πάρα πολλοί αγρότες, ενώ στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι επαγγελματικοί σύλλογοι κ.α.
 
Δύο φορές έγιναν αποτυχημένες απόπειρες να εισέλθουν στην πορεία του εργατικού κέντρου και να διαδηλώσουν φασιστοειδή και ακροδεξιά στοιχεία με ανεπίσημες διασυνδέσεις με την Χ.Α, αλλά αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο και απομονώθηκαν. Να σημειώσουμε την κοινή αντιφασιστική στάση όλης της αριστεράς στην αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου. 
Πέτρος Θεοδοσιάδης